18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Dus la închisoare după ce şi-a lăsat fiica vitregă însărcinată

Un bărbat din Vlădeşti a fost încarcerat, pe numele lui existând un mandat de executare a pedepsei la închisoare, în condiţii privative de libertate. Bărbatul a fost judecat şi s-a dovedit a fi reală acuzaţia de „act sexual cu un minor”, primind o condamnare de 2 ani şi 8 luni de închisoare. Individul trebuia să-şi îngrijească fiica minoră, în timp ce mama ei era la muncă în străinătate, dar el a abuzat de copilă. Totul a ieşit la iveală când fata a rămas însărcinată.
Acum patru ani, când copila avea 15 ani, s-a plâns unor vecine că duce o viaţă grea cu tată său vitreg, care nu le poate asigura ei şi fratelui necesarul zilnic, în plus bărbatul bea tot ce câştigă. Sătenii au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, care a demarat o anchetă ce a scos la iveală că Vasile Octavian V., de 46 de ani, din Vlădeşti, a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie care avea o fată dintr-o altă căsătorie. Împreună au mai făcut un băiat. Ca să le asigure un trai mai bun, mama a plecat la muncă în străinătate, lăsându-i în grija bărbatului pe cei doi copii. Acesta muncea cu ziua ca îngrijitor de animale, iar banii pe care-i câştiga îi bea, în plus, îi neglija pe micuţi. Cu toţii dormeau într-o singură încăpere.

Pe durata procesului, fata a născut

După anchetă, în 2019, copiii au ajuns în grija unui asistent maternal, care a observat că fata, atunci în vârstă de 15 ani, este însărcinată. Abia atunci minora a povestit că tatăl vitreg profita de ea, în special când era beat.
În cursul anchetei, fata a declarat că a acceptat situaţia de frică, individul fiind trimis în judecată pentru act sexual cu un minor. Între timp, copila a născut şi bebeluşul a fost instituţionalizat.
Vasile Octavian V. a fost găsit vinovat şi, pe 19 mai 2021, condamnat cu executare la 2 ani şi 8 luni. Timp de trei ani, i-au fost interzise mai multe drepturi elective, dar şi să fie tutore sau curator. Judecătoria Câmpulung a mai dispus prelevarea de probe biologice în vederea introducerii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş s-a constituit parte civilă în proces şi a obţinut pentru minoră 50.000 lei, despăgubiri civile cu titlul de daune morale, sumă pe care a fost obligat bărbatul să o achite. În afară de asta, condamnatul trebuie să suporte şi contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, de 1.000 de lei.
Sentinţa Judecătoriei Câmpulung a rămas definitivă prin neapelare, iar, săptămâna trecută, poliţiştii Secţiei Rurale Stâlpeni l-au luat de acasă pe individ şi l-au predat la Penitenciarul Mioveni.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!