23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Trofeul Câmpulung Muscel de viteză în coastă, programat tot în septembrie

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat calendarele competiţiilor pe care le organizează în acest an. Sezonul competiţional 2022, organizat sub autoritatea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, se anunţă spectaculos prin numărul mare de evenimente, constând în etape de campionate naţionale şi evenimente restricţionat. Calendarele anunţate sunt provizorii, aceasta urmând să devină definitive după ce toţi organizatorii de competiţii, fie că este vorba despre etape din campionatele naţionale, cupe sau evenimente restricţionate, vor semna contractele cu federaţia, potrivit Hotărârii Consiliului Federal al FRAS, din 9 decembrie 2021.
Campionatul Naţional de Raliuri Betano va avea 9 etape, dintre care 5 cu coeficienţi aferenţi. În clasamentul general vor conta atât etapele care se vor desfăşura pe asfalt, cât şi cele pe macadam. Pentru a deveni campion naţional absolut sau campion naţional la grupă/clasă, un pilot trebuie să ia startul la minim trei etape de asfalt şi trei de macadam. Competiţia este programată să ia startul pe 8-9 aprilie şi se va încheia pe 28-29 octombrie. Raliul Argeşului, evenimentul automobilistic din judeţul nostru, a fost programat în luna mai. Ca şi anul trecut, etapa care se va desfăşura şi pe Transfăgărăşan va avea un coeficient de 1,2. În afară de Raliul Argeşului, doar alte trei etape vor mai avea un asemenea coeficient.
FRAS a stabilit calendarul provizoriu şi în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, a doua competiţie ca importanţă din motorsportul românesc. Noul sezon va începe în aprilie şi se va încheia în octombrie. Sezonul 2022 va avea şase etape cu coeficient 2. Trofeul Câmpulung Muscel a fost programat în perioada 17-19 septembrie. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!