2.5 C
Campulung Muscel
19/03/2024

Un bărbat cu deficienţe de vedere şi-a incendiat fără voie casa. El şi mama au fost salvaţi de o vecină

Primăriţa Elena Lasconi, şeful Direcţiei Sociale, Cătălin Bădiţa, şi şeful ADP, Bogdan Pătru, au venit la locul incendiului izbucnit în această după amiază într-o gospodărie de pe strada Maramureş, la numărul 19, în vecinătatea fostei Şcoli nr.6. Casa a ars în totalitate, nemaiputând fi locuită de mama şi fiul, ambii cu severe probleme de sănătate. Bătrâna, de 86 de ani, este greu deplasabilă, starea de sănătate fiindu-i afectată de vârsta înaintată şi bolile bătrâneţii. Fiul, de 63 de ani, are deficienţe de vedere, el fiind cel care a cauzat nenorocirea care i-a lăsat pe drumuri în toiul iernii. Bărbatul, se pare, a încercat să aprindă focul în sobă şi, din cauză că nu vede, era să ardă de viu în casă, împreună cu masa sa. Vecinii adunaţi la faţa locului au presupus că omul cu vederea afectată de boală nu şi-a dat seama că a căzut jar pe podea, cauza bănuită că a declanşat incendiul.

  • Peste week-end i-au luat nişte rude la Voineşti. De luni, rămâne de văzut ce se întâmplă cu ei   

Flăcările au fost observate de vecina care locuieşte lângă casa care a ars până n-au mai rămas din ea decât pereţii. Femeia, pe numele de familie Luminiţa Marotineanu, n-a ezitat o clipită să intre în locuinţa arzând şi să-i scoată pe bolnavi, efectiv, târându-i, împreună cu un nepot. „Trecea lume pe stradă, dar nimeni să strige sau să dea telefon la pompieri! I-am dus la mine la căldură un pic.”, ne-a povestit salvatoarea bătrânei, Puia Dragnea, şi a fiului acesteia, Lucian Dragnea.

În timpul intervenţiei de lichidare a focului care le putea fi fatal celor doi, au sosit primăriţa Elena Lasconi, însoţită de directorii Pătru şi Bădiţa. Şeful ADP Câmpulung a adus o maşină şi o echipă de lucrători, în speranţa de a le salva lucrurile din interior, dar n-au mai avut ce, incendiul distrugându-le bunurile, atât de violent s-a manifestat. Au avut zile vârstnica şi fiul bolnav, mai bolnav decât mama, care au fost salvaţi de vecină. Femeia a observat pericolul şi a sărit să-i scoată pe cei doi din casa cuprinsă de flăcări. Tot ea a anunţat pompierii, care s-au prezentat cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, care le-a acordat îngrijiri mamei şi fiului, care se mişcă cu foarte mare dificultate. Acesta este motivul pentru care nu puteau fi găzduiţi temporar, până când se găsea o soluţie mai bună, într-una dintre camerele Casei de Oaspeţi, care este plasată la etaj.

Nici n-a fost nevoie să fie duşi într-un spaţiu al Primăriei, întrucât nişte rude de la Voineşti i-au luat la ei peste week-end. De luni, s-a angajat Primăria să vadă ce face cu ei, pentru că nu-i poate lăsa sub cerul liber. „Încercăm să găsim noi o soluţie. Noi nu avem încă o locuinţă pentru astfel de situaţii de urgenţă. Vrem să vedem şi dacă se poate repara ceva la casa asta, măcar camera din partea asta (n.r. mai puţin afectată de foc). Nu ştiu deocamdată cum am putea să intervenim. Luni, o să vedem ce putem face. În Casa de Oaspeţi trebuie să urce nişte scări.”, ne-a declarat primăriţa Elena Lasconi.

Echipajul medical le-a acordat îngrijiri ambilor. Bătrâna a avut un atac de panică când a realizat ce s-a întâmplat.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!