De la începutul lunii octombrie, Primăria Câmpulung a pus la dispoziţia cetăţenilor municipiului o aplicaţie, E-Muscel, prin intermediul căreia pot transmite diverse sesizări direct către administraţie.
Aplicaţia este utilă şi îşi face treaba, a transmis şi consilierul local Cristian Ciobănică, care o foloseşte destul de des. A lansat numeroase sesizări către colegii din Executiv, toate primind răspuns de confirmare a rezolvării problemei. Cel mai nou caz pe care l-a semnalat pe aplicaţie a fost nefuncţionarea semafoarelor din intersecţia de la „Turn”, care generau ambuteiaje. A postat situaţia marţi, 14 decembrie, la ora 7.39, iar a doua zi, la ora 13.46, a fost anunţat că „situaţia a fost remediată de către colegii de la ADP. Vă mulţumim pentru implicare şi pentru contribuţia la bunul mers al lucrurilor în Câmpulung!”
Din păcate, semafoarele de la „Turn” şi „Autogară” se defectează destul de des. Numai ieri, cel de la „Autogară” era intermitent, iar coada de maşini era de la Restaurantul “Anomis”, până la Pompieri.
În prezent, aplicaţia E-Muscel, care poate fi descărcată atât în varianta Android, cât şi pentru iPhone, are nouă categorii, fiecare cu mai multe subcategorii. Este vorba despre animale fără stăpân (animale sălbatice, câini vagabonzi, altele); apă, canalizare (avarii la conductele de apă, canalizare înfundată/blocată, furnizarea apei întreruptă, guri de canal care îngreunează traficul, probleme la hidranţi, altele); colectare de deşeuri (curăţenia locului de dispunere a deşeurilor, deşeuri menajere, deşeuri reciclabile, atele); curăţenia domeniului public (coşuri de gunoi pline/deteriorate, curăţenia locurilor de joacă, curăţenia parcărilor publice, deşeuri dispuse pe domeniul public, toaletarea vegetaţiei spaţiilor verzi, altele); disciplina în construcţii (deşeuri dispuse în afara şantierului, deşeuri periculoase, lipsa panoului de identificare, altele); linişte şi ordine publică (activităţi deranjante în spaţiul public, activităţi periculoase în spaţiul public, afişe/reclame nepermise, deteriorarea bunurilor publice, altele); străzi şi căi de acces (căi de acces blocate de vegetaţie, stradă impracticabilă (necesită deszăpezire), stradă impracticabilă (noroi, gropi, etc., altele); trafic auto (lipsa limitatoarelor de viteză, lipsa trecerilor de pietoni, parcare ilegală, trafic îngreunat/blocat, altele); urbanism, investiţii (amenajări diverse, infrastructură pietonală, infrastructură rutieră, infrastructură utilităţi, altele). Pe lângă datele de identificare, semnatarul unei sesizări poate ataşa fotografii sau le poate face direct prin aplicaţie, trebuie să indice locaţia, să facă o descriere, cu evitarea furnizării de date personale (nume, adresă număr de telefon), plus că poate bifa obţinea de primire a notificării de rezolvare prin email.
Isabela FILIP
Articolul precedent