23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

La începutul anului viitor, încă o judecătoare de la Câmpulung se pensionează

La mijlocul lunii trecute, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a judecătoarei Otilia Vişoiu, de la Judecătoria Câmpulung. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, judecătoarea Otilia Vişoiu va fi pensionară.

Este a cincea judecătoare care cere, anul acesta, pensionarea. Pe 10 iulie 2021, a fost eliberată din funcţie Georgeta Roibu, pe 29 octombrie, Iuliana Popescu, iar pe 12 noiembrie, Elvira Zgreabăn, ca, de la începutul lui 2022, să nu mai profeseze Violeta Nicolescu, care a fost vicepreşedinta Judecătoriei Câmpulung, dar şi Otilia Vişoiu.

Conform Consiliului Superior al Magistraturii, la 1 decembrie 2021, Judecătoria Câmpulung figura cu o schemă cu 10 posturi. Şase dintre ele ocupate şi patru vacante, dintre acestea din urmă două libere, ca urmare a eliberării din funcţie a judecătoarelor Violeta Nicolescu, vicepreşedinte, şi Otilia Vişoiu, începând cu 1 ianuarie 2022. Plus un post indisponibilizat pentru absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii, în total cinci posturi vacante. Astfel, la instanţa câmpulungeană rămân judecători Alina Elena Austrianu, preşedintă, şi judecătoarele Sanda Diaconescu, Adriana Caplan şi Andreea Florentina Ghinescu

Otilia Vişoiu a absolvit, în 1992, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. În perioada 1992-1993, a fost judecător la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, din 1993 şi până în 1996 a profesat la Judecătoria Buzău. Din 1996 şi până în prezent, a fost judecător la Judecătoria Câmpulung, timp de zece ani, între 2003 şi 2013, ocupând funcţia de vicepreşedinte al instanţei. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!