27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Primăria nu l-a putut evacua din locuinţa socială pe violatorul restanţier

Aflat în Penitenciarul Mioveni după ce a fost condamnat pentru viol, un câmpulungean a fost acţionat în instanţă de Primărie. Instituţia a intenţionat să recupereze de la el contravaloarea chiriei restante şi a penalităţilor, dar şi rezilierea contractului şi evacuarea din locuinţa socială. Instanţa l-a obligat pe chiriaş să-şi plătească restanţele, fără a dispune rezilierea contractului de închiriere şi evaluarea din garsoniera din blocul 17.

La mai bine de doi ani de când a fost condamnat pentru viol, Gheorghe Poşa, de 62 de ani, a fost acţionat în judecată de Primăria Câmpulung, faţă de care are restanţe la chirie, la care s-au aplicat penalizări de întârziere. În plus, instituţia a intenţionat, prin procesul deschis, să obţină rezilierea contractului pe care-l are semnat cu individul în cauză, prin care i s-a închiriat o locuinţă socială în blocul 17, dar şi eliberarea camerei în vederea reamenajării şi predării către o altă persoană aflată pe lista de aşteptare a Primăriei.

Procesul de evaluare a avut două termene. La cel din octombrie, Judecătoria Câmpulung a cerut Primăriei Câmpulung să facă dovada că a achitat taxele de timbru, una pentru cererea privind rezilierea contractului de închiriere şi cealaltă pentru evacuare. În acelaşi timp, s-a transmis o adresă către Penitenciarul Mioveni pentru a comunica data încarcerării lui Gheorghe Poşa şi data începerii executării pedepsei de către acesta. La înfăţişarea din 12 noiembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat, în sensul că l-a obligat pe violator să-şi plătească chiria restantă, dar şi penalităţile, în total 520 de lei. În rest, rezilierea contractului şi evacuarea, cerute de Primărie, au fost respinse, iar individul va avea unde să se „cazeze” după ce va ieşi din puşcărie.
Gheorghe Poşa are de stat în penitenciar 4 ani şi 10 luni, după ce, la sfârşitul lunii ianuarie 2019, a intrat fără drept în locuinţa unei femei de 68 de ani, tot din municipiu, cu care a întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei sale.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!