27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Constructorul s-a angajat că finalizează trotuarul de pe strada Negru Vodă până pe 1 decembrie

La şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpulung, desfăşurată joi după amiază, Elena Lasconi a făcut o comunicare despre subiectul care îi interesează cel mai tare pe cetăţeni: când e gata Bulevardul „Pardon”. Un termen final nu are nimeni, în lipsa unui grafic de lucrări, din care să reiasă măcar o estimare a unui deznodământ al lucrării care înaintează cu o lentoare care, efectiv, te scoate din minţi. Dacă, în cazul înlocuirii reţelei de apă şi a execuţiei branşamentelor, să zicem că lumea a făcut un efort de a înţelege că s-a lucrat manual, pentru a se evita avariile, de data aceasta, nicio scuză nu prea stă în picioare. „Noroc” că, după o lungă perioadă prietenoasă din punct de vedere al vremii modeste în precipitaţii, s-a pornit ploaia şi a apărut motivul. Deşi… să fim serioşi, nu plouă de rupe, ca să aibă muncitorii pretext să nu lucreze. Pur şi simplu, acesta este ritmul de acţiune al celor trei firme, care au dislocat pe şantierul câmpulungean o echipă firavă, ale cărei intervenţii nu modifică substanţial peisajul la finalul unei zile de lucru.

  • Primăriţa este optimistă în privinţa posibilităţii placării în totalitate a trotuarelor până la sfârşitul anului

În ziua şedinţei de Consiliu Local, 25 noiembrie 2021, primăriţa a purtat o discuţie cu George Răuţoiu, patronul de la Conteh Barengott şi reprezentantul asocierii de trei societăţi ale familiei sale, din care mai fac parte Ratelen Construct şi Group Concif. Omul de afaceri i-a transmis şefei Executivului încă un termen intermediar, pe care s-a angajat să-l respecte: finalizarea trotuarului de pe strada Negru Vodă până pe 1 decembrie 2021. Sau până luni, 29 noiembrie 2021.

„Astăzi (n.r. 25 noiembrie 2021), am avut discuţii cu constructorul de pe Bulevardul „Pardon” şi avem promisiunea că, până la 1 decembrie, va fi gata şi celălalt trotuar de pe partea cu Biserica „Sfântul Nicolae”. Atâta timp cât vor fi temperaturi cu plus, vor şi placa. Nu ştim sigur cum va fi vremea, dar eu mi-aş dori foarte tare să terminăm operaţiunea de placare cu granit a celor două trotuare. De asemenea, cred că şi pe câmpulungeni îi deranjează zonele cu balast care se împrăştie peste tot şi este praf permanent şi că intri cu roata în acele denivelări.”, a afirmat primăriţa, care a convenit cu executantul să asfalteze aceste bucăţi, ca să nu mai persiste disconfortul pentru cetăţeni.

  • Răuţoiu mai face o promisiune: măreşte echipa de lucru  

Maniera în care se realizează placarea pe trotuarul de pe strada Republicii a determinat o primă opinie sceptică în privinţa posibilităţii de a fi placate în totalitate cele două trotuare până la sfârşitul anului. I-a aparţinut preşedintelui de şedinţă, Dan Şain, care a precizat că-i monitorizează în fiecare zi pe lucrători. „Până acum, au avut o viteză de 30 de metri pe zi. Dacă asta este viteza de placare, ne trebuie un an şi ceva. 200 şi ceva de zile lucrătoare le trebuie pentru placare.”, a afirmat acesta.

Elena Lasconi a scuzat încetineala muncitorilor prin faptul că, dacă pavelele nu sunt lipite ca lumea şi intră apa printr-o fisură, la un eventual îngheţ, le saltă pe toate. „Mi-a promis că o să suplimenteze echipele. De asemenea, o să înceapă să asfalteze pe bucata pe care a lucrat, pe Drăceşti. Vedem cât putem s-o ducem, cât ne ţine vremea.”, sunt alte două promisiuni obţinute de primăriţă de la George Răuţoiu, care, până acum, a „recidivat” permanent la capitolul angajamente nerespectate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!