27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Familia vrea reabilitarea post-mortem a unuia dintre condamnaţii în tripla crimă de la Stoeneşti

La aproape două luni de când al doilea bărbat din familia Durleci a murit, de COVID, în penitenciar, familia a depus la Tribunalul Argeş o cerere de revizuire a dosarului în care cei trei au fost condamnaţi pentru omor.
Prin aceasta se doreşte reabilitarea post mortem a lui Dorel Durleci, care a murit la vârsta de 49 de ani, pe 28 septembrie 2021, în Penitenciarul Craiova, după ce s-a infectat cu coronavirus, dar şi eliberarea fiului cel mare, Doru Vasile Durleci, în vârstă de 29 de ani. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Argeş, marţi, 16 noiembrie 2021, iar primul termen a fost stabilit pe 13 decembrie 2021.

Fiul cel mic al familiei Durleci, Pavel Laurenţiu, care a murit în Penitenciarul Mioveni, în decembrie 2017, fusese condamnat la detenţie pe viaţă în triplul omor din primăvara anului 2016, de la Valea Bădenilor. Fiul cel mare, Doru Vasile, a primit 20 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor calificat şi violare de domiciliu. Iar tatăl lor, Dorel, 15 ani şi 8 luni, pentru complicitate la omor calificat şi violare de domiciliu.

Încă de la început, familia Durleci a fost apărată de avocatul Florentin Sorescu, care a pledat mereu pentru nevinovăţia tatălui, Dorel, şi fiului cel mare, Doru Vasile. Aşa cum şi-a dorit şi susţinea mereu, pe crucea lui Dorel, pe lângă înscrisurile specifice a fost trecut şi mesajul “Am fost nevinovat!” Aşa cum a scris pe Facebook avocatul Florentin Sorescu, la această revizuire a pedepsei s-a gândit cu mai mult timp în urmă, când a anunţat că pregăteşte dosarul pentru CEDO, dar se pare că, înainte, mai face o încercare la Tribunal. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!