8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Numărul paturilor pentru pacienţii COVID a urcat de la 73 la 103

În contextul creşterii incidenţei infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în judeţ şi a gradului de ocupare a paturilor în spitalele desemnate pentru asistarea pacienţilor COVID-19, Spitalul Municipal Câmpulung a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş aprobarea modificării structurii unităţii sanitare, prin creşterea numărului de paturi.
Pentru această modificare, Spitalul Câmpulung a înaintat DSP Argeş două adrese. În prima, din 4 octombrie, a cerut creşterea numărului de paturi pentru confirmaţii şi suspecţii COVID-19, de la 73 la 85 de paturi. Două zile mai târziu, pe 6 octombrie, a revenit, solicitând ca numărul de paturi pentru patologie COVID să sară de la 85 la 103. Ambele solicitări ale Spitalului Câmpulung au fost avizate favorabil de Direcţia de Sănătate Publică.
Aceste modificări le-au fost aduse la cunoştinţă şi aleşilor locali, cărora li s-a solicitat un acord consultativ favorabil în cadrul şedinţei extraordinare de marţi, 19 octombrie, pe care l-au dat în unanimitate.
Cele 103 paturi vor fi împărţite pentru confirmaţi şi suspecţi de coronavirus. Confirmaţilor le revin 88 de paturi, împărţite astfel:
-25 paturi la Secţia Boli Infecţioase;
-14 paturi la secţia Chirurgie;
-6 paturi la Secţia Obstetrică Ginecologie;
-25 paturi la Secţia Medicină Internă;
-8 paturi la Secţia ATI, care vor fi relocate pentru patologie infecţioasă COVID-19.
Suspecţilor le sunt alocate 15 paturi:
-4 paturi la Secţia Chirurgie;
-2 paturi la Secţia Pediatrie;
-4 paturi la Secţia Medicină Internă;
-un pat la Obstetrică Ginecologie;
-4 paturi la Secţia Neonatologie.
Din cele 103 paturi, pentru spitalizarea continuă a pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu patologie infecţioasă COVID-19 şi/sau patologii asociate, 45 paturi sunt DTA – oxigenoterapie cu flux redus (15 la Boli Infecţioase, 10 la Chirurgie şi 20 la Medicină Internă) şi 8 paturi DTA – oxigenoterapie cu flux înalt.
Pe partea de non-COVID, Spitalul Municipal are 268 de paturi, iar pe cea de spitalizare de zi, alte 40 de paturi. Restul de 30 de paturi, din totalul de 441, autorizat sanitar, rămân în conservare datorită normelor igienico-sanitare în vigoare.
O modificare similară s-a produs la finele lunii trecute, când a început înrăutăţirea situaţie pandemice la Câmpulung şi în Muscel. Atunci, numărul de paturi rezervate bolnavilor COVID-19 a sărit de la 53 la 73.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!