27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Două medalii de aur pentru Iulian Chirița la WTT Youth Star Contender Wladyslawowo

După succesul răsunător de la Top 10 Europa, competiție pe care a terminat-o neînvins, jucătorul de tenis de masă Iulian Chirița și-a trecut în palmares alte două medalii de aur. Sportivul legitimat la CS Voința Câmpulung s-a impus în întrecerea juniorilor II, atât la simplu, cât și la dublu (alături de Dragoș Bujor) la WTT Youth Star Contender Wladyslawowo, turneu care se desfășoară în Polonia, în perioada 19-23 octombrie.
Iulian Chirița s-a calificat fără probleme pe tabloul principal al competiție, terminând pe primul loc în grupa în care a fost repartizat, după ce a învins, cu același scor, 3-0, pe Pavol Kokavec și Jindrich Moravek. În optimi, jucătorul de la CS Voința a trecut de Samuel Michna (Polonia), scor 3-0, în sferturi l-a învins cu 3-1 pe Lleyton Ullman (Germania), iar în semifinale s-a impus cu 3-0 în fața lui Ilia Koniukhov (Rusia). Adversarul din finală a fost un alt român, Dragoș Bujor, pe care Iulian Chirița îl învinsese, greu, cu 4-3, la Top 10 Europa. De această dată. Sportivul din Republica Moldova, adoptat de Câmpulung, s-a impus categoric cu scorul de 3-0. La dublu masculin, Iulian Chirița l-a avut alături chiar pe învingătorul său din finală, iar cei doi au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere după ce au trecut în optimi de Jan Skalda (Cehia)/Ignas Sisanovas (Lituania), scor 3-1, în sferturi de Luca Oprea/David Bjorkryd (Suedia), scor 3-1, în semifinale de Petr Hodina/Julian Rzihauschek (Austria), scor 3-0, iar în finală de jucătorii polonezi Rafal Formela/Mateusz Sakowicz, pe care i-au învins cu 3-0. De precizat faptul că, în proba de simplu, Iulian Chirița, nu a pierdut decât un singur set în cele șase partide pe care le-a disputat. El a concurat și la U19, dar s-a oprit în sferturi de finală, fiind învins la limită, cu 3-2, de Darius Movileanu, cel care avea să obțină medalia de bronz la această categorie de vârstă.
Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!