0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Falsificatorii de permise, judecaţi pentru fals în înscrisuri oficiale

Tribunalul Argeş a admis rechizitoriul Parchetului, joia trecută, pe 7 octombrie 2021, şi a dispus începerea judecăţii celor trei persoane suspectate că au falsificat permise de conducere, chipurile, emise de autorităţile din Cehia.

Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Gămăceşti, Viorel Grancea, zis „Şifonier”, şi doi soţi din Sighetul Marmaţiei, Maria Irina Gheorghe, de 40 de ani, şi Niculae Gheorghe, de 43 de ani. Toţi trei vor fi judecaţi pentru infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Suspecţii mai au doi complici din Gămăceşti, pe Irinel Mihai Herţea, de 39 de ani, şi Ion Furdui, de 47 de ani, care intermediau vânzările de permise false, pe care cereau sume între 2.000 şi 3.000 de euro.

Cele mai multe permise false au ajuns la analfabeţi din Gămăceşti, care conduceau, în general, noaptea, maşini pe drumuri lăturalnice, evitând întâlnirea de echipajele de Poliţie, iar când erau opriţi, prezentau documentele emise de autorităţile din Cehia. Oamenii legii au intrat la bănuieli după ce majoritatea posesorilor acestor acte nu ştiau să scrie sau să semneze procesele verbale de constatare a contravenţiilor.
Oamenii legii au stabilit că, din 2018 şi până în prezent, suspecţii şi complicii lor ar fi făcut, respectiv intermediat obţinerea de permise de conducere falsificate, aparent emise de autorităţile din Cehia. Cei în cauză îşi alegeau potenţialii cumpărători din rândul persoanelor neşcolarizate, cărora le prezentau actele ca fiind unele autentice şi le garantau că nu vor avea probleme cu autorităţile, în situaţia în care vor fi verificate.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!