23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Un şofer din judeţul Botoşani s-a luat după GPS şi s-a rătăcit pe un drum forestier din zona Brusturet

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din judeţul Botoşani, s-a rătăcit şi a rămas blocat cu maşina pe un drum forestier din zona Rucăr – Dâmbovicioara după ce a urmat indicaţiile GPS-ului. Şoferul intenţiona să ajungă la Piteşti însă, la Podu Dâmboviţei, aflându-se pe DN 73, a fost dirijat în mod eronat de GPS spre Dâmbovicioara şi a ajuns cu autoutilitara pe care o conducea până la Brusturet unde a cerut ajutor autorităţilor apelând numărul unic de urgenţă 112.

În urma apelului s-au format echipe mixte de căutare formate din poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, jandarmi din cadrul Postului Montan Rucăr şi reprezentanţi ai Salvamont Argeş. În urma căutărilor, botoşăneanul a fost găsit pe raza comunei Dâmbovicioara, pe un drum forestier de lângă cabana Brusturet. Bărbatul nu a suferit vătămări, iar marfa pe care o transporta nu a suferit deteriorări. A fost îndrumat de salvatorii săi până la DN 73 şi i-au arătat direcţia bună spre Piteşti. Pentru prevenirea accidentelor în zonele montane sau limitarea consecințelor în cazul producerii acestora, Poliţia recomandă:

– Interesați-vă cu privire la drumul pe care urmează să îl parcurgeți. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

  • Înainte de plecarea într-o drumeție montană, stabiliți traseul pe care vă propuneți să îl parcurgeți, anunțați cabanierul/membrii de familie cu privire la acesta și la intervalul în care veți face drumeția.
  • Asigurați-vă că sunteți echipați adecvat (îmbrăcăminte adecvată condițiilor climatice locale, rucsac, lanternă, trusă de prim ajutor, telefon, etc).
  • Asigurați-vă că acumulatorul telefonului mobil este încărcat, astfel încât să puteți avea legături în situații de urgență.
  • În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.

În caz de dificultate, apelați S.N.U.A.U. 112, specificând următoarele:

  • datele de identificare ale persoanei care anunță;
  • ce s-a întâmplat;
  • câte persoane au nevoie de ajutor;
  • unde sunt persoanele aflate în dificultate;
  • când s-a produs situația de pericol.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!