27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Din dezinteres, viceprimarul Zaharia şi directorul Pătru au irosit jumătate din spaţiul parcării de lângă Policlinică

Dacă Primăria ar fi avut un responsabil în echipa de conducere, spaţiile din jurul instituţiilor şi străzile din centru ar fi putut asigura nevoia de parcare în zona centrală. Cu condiţia ca suprafeţele să fie gestionate cu maxima eficienţă de care poate fi capabil un specialist cu ochi bun, pentru a nu se irosi spaţiul în timpul acţiunii de lotizare a parcărilor. Şi, bineînţeles, cu condiţia de a taxa parcările centrale, care – avem experienţa de trei luni din 2009, când bulevardul era gol, întrucât şoferul era pus la plată – se vor găsi la orice oră a zilei. Dar când ai nişte amatori pe post de administratori ai domeniului public, incapabili să realizeze potenţialul spaţiului de care dispun, se întâmplă ce s-a întâmplat la Policlinică. Zilele trecute, s-a turnat asfalt peste betonul din parcarea de lângă Policlinică, beneficiară a unei întinderi generoase, care ar fi putut rezolva, într-o măsură mulţumitoare, şi nevoia staţionare a proprietarilor de autoturisme din blocul de peste drum. Dacă viceprimarul Zaharia şi directorul Pătru ar fi lucrat cu cap şi ar fi împărţit-o cu chibzuinţă.

Parcarea se putea extinde şi în stânga, şi în dreapta

După acţiunea de delimitare a locurilor în parcarea proaspăt reabilitată, au rezultat 21 de parcele poziţionate în partea stângă. În realitate, sunt 22, dar ultima n-a fost numerotată. Puteau fi încă pe atâtea dacă coordonatorii lucrării îşi proiectau în minte lărgirea spaţiului, operaţiune care nu era cine ştie ce scofală. Dar trebuie să ai viziune, vorba primăriţei din momentul în care s-a instalat în scaunul de primar, când a spus că nu mai vrea să vadă cârcala din timpul lui Liviu Ţâroiu, când se turna asfalt peste bordură! Uite că o vede şi în prezent, căci n-are cine să facă o treabă prin care să nu se piardă niciun metru nefructificat într-un centru la adresa căruia ne lamentăm că vai, nu asigură parcări!

La începutul anului, ziarul a semnalat cu câtă uşurinţă se poate mări capacitatea zonelor de parcare. Dar n-a interesat pe nimeni semnalul de alarmă. Dacă marginea din stânga, cum intri, s-ar fi curăţat de pământ, vegetaţie şi mizerie, parcarea se lărgea cu un metru. De asemenea, partea din dreapta a parcării se extindea până în gard, obţinându-se încă un rând de locuri de parcare. În total, 44 de locuri de parcare. Deşi, folosindu-se spaţiul mai bine decât am descris noi, puteau fi chiar mai multe parcele. Se eliminau cele două alveole cu buruieni de la intrare, prin decopertare şi nivelare, unde, într-o parte, a rămas restul trunchiului unui brad tăiat mai de mult, iar, în cealaltă parte, o bancă improvizată între două conifere. Să fi stat pe ea viceprimarul Zaharia şi directorul Pătru cât au supravegheat lucrarea?!

Parcarea de lângă Policlinică este un exemplu de cum îşi bat joc autorităţile de spaţiulpe sponci, care, în acest caz, îşi putea dubla capacitatea. Lângă gardul despărţitor al incintei instituţiei de sănătate şi proprietatea din vecinătate a rămas un mal de pământ şi verdeaţă, care nu foloseşte la nimic. Dar „creierelor” care au coordonat lucrarea nu le-a venit ideea să-l decoperteze ca să câştige teren. În acest fel, eliminau şi pârloaga din peisaj, lăsată, din comoditate, locului. Oare, pe Zaharia şi pe Pătru nu i-or fi deranjat bălăriile crescute sălbatic şi maldărele de pământ care, odată ridicate, permiteau extinderea parcării?! Întrebăm ca să ne aflăm în treabă, căci răul s-a produs. Zaharia s-a mai şi pozat cu „marea” realizare!

Repetăm, puteau fi 44 în total, condiţionate de aranjarea acestei margini neîngrijite, lângă care s-a turnat asfalt. În loc să se înceapă cu „rânirea” – ne scuzaţi expresia – mizeriei învecinate „frontului de lucru”, s-a trântit asfaltul peste beton, spaţiul înconjurător fiind lăsat exact aşa cum a fost găsit. Mentalitate de doi lei, care nu schimbă în niciun fel maniera de acţiune dezamăgitoare din mandatul trecut. Spoială şi rezultat de mântuială! Numai că, în acest caz, nu doare îngălarea cât doare prăpădirea unui ditamai locul în care, v-am spus, puteau fi aranjate locuri de parcare pe ambele laturi. Dar la ce să ne aşteptăm dacă viceprimarul Zaharia stă numai în birou?! “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!