37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Doina Banciu şi Mireille Rădoi au lansat, la Bucureşti, volumul „500 de ani de la scrisoarea lui Neacşu la comunicarea digitală de azi”

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, la „Strada de c’Arte”, care a avut loc la Bucureşti, în organizarea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a fost lansat volumul „500 de ani de la scrisoarea lui Neacşu, la comunicarea digitală de azi”, un eveniment care a reunit un public numeros atât din Bucureşti, cât şi din ţară – Alba Iulia, Braşov, Câmpulung Muscel, Târgovişte.

Au vorbit despre volum prof. univ. dr. Doina Banciu, vicepreşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, şi conf. univ. dr. Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, care au coordonat lucrarea, dar şi dr. Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov.
Vorbitorii au subliniat atât importanţa lucrării în contextul sărbătoririi a 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacşu, cât şi faptul că acest volum colectiv cuprinde contribuţii ale istoricilor şi informaticienilor şi oferă o imagine a evoluţiei comunicării peste secole.

Daniel Nazare a subliniat că acest volum cuprinde comunicările susţinute în cadrul celei de a XIII-a ediţii a simpozionului „Slove muscelene”, care a avut loc tot în acest an, nu la Câmpulung, ci în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în luna iulie.

La manifestare a participat, alături de cercetători, profesori universitari, bibliotecari, conducători de instituţii de cultură, public şi doamna Aicha Moutaoukil, consilier politic în biroul rectorului Universităţii Francofone, Paris, vorbitoare a limbii române, care a apreciat contribuţia prof. univ. dr. Doina Banciu la organizarea evenimentelor „Slove muscelene” de-a lungul timpului, precum şi evenimentele prilejuite de „Strada de c’Arte”, găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.
Lansarea a fost urmată de un concert de chitară, susţinut de Silvan Stăncel, directorul Bibliotecii Judeţene Alba, care a fost prezent la mai multe ediţii ale evenimentului „Slove muscelene”, care s-au susţinut în anii trecuţi la Câmpulung Muscel şi a cărui prezenţă a adăugat un plus de emoţie culturală întregului eveniment.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!