5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Răvăşitul oilor s-a transformat în altoitul ciobanilor

De la „răvăşitul oilor” s-a ajuns la răvăşitul cu parul al ciobanilor, la Rucăr, unde sărbătoarea tradiţională de Sfânta Maria s-a transformat în sport extrem. Încinşi de băutură, oierii n-au mai ţinut cont că s-au adunat ca să petreacă, la o tradiţie din bătrâni, şi au încins o ciomăgeală ciobănească, în care s-a dat şi s-a încasat pe săturate. S-a şi filmat, căci era păcat ca acţiunea să rămână fără miile de vizualizări, care au făcut celebră păţania rucărenilor, promovaţi turistic şi penal.

Obiceiul care îi strânge la un loc pe crescătorii de ori din satele muscelene, ca să marcheze datina cum se cuvine, stând la masă şi cinstindu-se cu tărie, a fost monitorizat de poliţişti. Însă, după ce agenţii au părăsit spaţiul petrecerii organizate de cel mai gospodar rucărean, gazdă pentru zeci de oameni, scena sărbătorii s-a transformat în ring de luptă. Încăierarea presărată cu altoitul spinărilor unora dintre combatanţi s-a soldat cu doi răniţi, care, se pare, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!