21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Grigore Leşe îşi lansează cartea „Chipurile umilinţei”, la Mănăstirea „Negru Vodă”

Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august, va fi marcată la Câmpulung printr-un simpozion naţional, eveniment inclus în calendarul „Câmpulung 2021 – Capitala Scrisului Românesc”. Toate instituţiile implicate în programul de evenimente care celebrează „Scrisoarea lui Neacşu” sunt reunite în organizarea Simpozionului Naţional „500 de ani de scris românesc”. Parteneriatul Primăriei Câmpulung, al instituţiilor de cultură, Muzeul Municipal Câmpulung şi Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, în care au fost cooptate şi unităţile de învăţământ, şi-a propus un eveniment de ţinută, programat în ultima zi a lunii august. Locul de desfăşurare a acţiunii este Primăria Câmpulung, cu începere de la ora 10.00.

Programul manifestărilor este următorul: 09.30-10.00: Primirea participanţilor; 10.00-10.30: Deschiderea Simpozionului; 10.30-13.00: Prezentarea lucrărilor, moment care se va relua de la ora 14.00, după o oră de pauză.

Partea a doua a evenimentului va fi găzduită de Mănăstirea Negru Vodă, de la ora 17.00, când maestrul profesorul doctor Grigore Leşe îşi prezintă volumul scris anul trecut, „Chipurile umilinţei”, o carte de amintiri, destăinuiri şi mărturii. Invitaţia i-a fost lansată la Festivalul Naţional de Folclor „Sus la munte, la Muscel”, la care maestrul a avut rolul de preşedinte al juriului. Anunţul participării la evenimentul de ţinută de la Câmpulung l-a făcut chiar rapsodul, pe scena amplasată în careul Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, unde a dat şi o altă veste celor care îi îndrăgesc muzica: în luna octombrie va susţine un concert în oraşul nostru. Din cauza rigorilor în care se ţin acţiunile cu public, într-o perioadă de pandemie, accesul se face doar pe bază de invitaţie. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!