5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Deputatul Simona Bucura Oprescu: „Disensiunile din cadrul coaliţiei de guvernare nu ar trebui să afecteze dezvoltarea şi buna funcţionare a comunităţilor locale!”

Anunţul tranşant al USR PLUS cum că nu va susţine un nou Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 3), în condiţiile în care multe dintre comunele şi oraşele României abia au fonduri pentru funcţionare, darămite pentru investiţii publice majore, este de-a dreptul cinic!
„Îşi pun cei de la USR PLUS speranţa în „Fata Morgana” care s-a dovedit până acum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din care ar fi urmat să vină fonduri europene în România? Nu, pentru că documentul nici nu este aprobat de către Comisia Europeană.
Asistăm, de fapt, la mesaje de tip politicianist, sloganuri care s-au dovedit până acum a fi vorbe goale. PNDL este un program de succes iniţiat de PSD, care a dat şansa multor localităţi din România să investească în reţele de apă, de canalizare pluvială şi menajeră, în staţii de epurare, în creşe şi şcoli, în reabilitări de drumuri, etc. România nu îşi permite mofturile unor politicieni care până acum au dovedit că nu ştiu, nu pot sau nu vor să guverneze în interesul ţării şi al cetăţenilor ei!”, ne-a spus deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu.
Parlamentarul a mai transmis că, după reputatului economist Mircea Coşea, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vine, de fapt, cu o serie de costuri ascunse. Pentru a accesa fondurile europene aferente PNRR – nu doar nerambursabile, ci şi împrumuturile – guvernanţii de dreapta ar urma să introducă taxe noi (inclusiv de mediu), iar taxele şi impozitele actuale ar urma să fie majorate. „În acest context, spre sfârşitul anului în curs puterea de cumpărare nu va fi deloc în creştere, cum tot anunţă guvernanţii de dreapta, ci, din contră, va fi în scădere. Aşadar, PNRR-ul României, care a fost respins de trei ori de către Comisia Europeană şi care nici acum nu este aprobat, nu va însemna doar lapte şi miere cum promit guvernanţii, ci şi costuri suplimentare pe care românii vor trebui să le suporte. Guvernul trebuie să facă publice încă de pe acum aceste costuri, astfel încât românii să ştie la ce să se aştepte!”, ne-a mai declarat Simona Bucura Oprescu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!