12.5 C
Campulung Muscel
28/03/2024

Elena Lasconi abia aşteaptă să obţină ISO – Anti-corupţie: „Primăria Câmpulung se va transforma într-o instituţie în care ştii că nu se ia mită”

După aprobarea participării Câmpulungului la un program european, menit să elimine corupţia din Primărie, Elena Lasconi a anunţat că, în această săptămână, are programat alt curs pentru angajaţii din subordine legat de integritate, organizat de Asociaţia Municipiilor din România. La şedinţa din 30 iunie 2021, Consiliul Local a aprobat depunerea unei cereri de finanţare, pentru a implementa la Câmpulung proiectul „Transparenţă, etică şi integritate în administraţia publică locală”. Ce-şi propun autorităţile prin aplicarea acestui program finanţat de UE la Câmpulung? În primul rând, “eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei în administraţia publică locală, promovarea eticii şi integrităţii pentru îmbunătăţirea performanţelor în activitate, creşterea transparenţei în procesul decizional, precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a competenţelor personalului şi aleşilor locali”. S-a prevăzut o durată a proiectului de 12 luni şi o valoare de 493.355 lei, din care contribuţia Municipiului Câmpulung este de 9.867 lei.
„Nu ştiu să mai existe altă Primărie, cred că vom fi printre primii, dacă nu chiar primii, care să fi depus un proiect european pentru a avea un ISO Anti-corupţie. Instituţia Primăriei se va transforma într-o instituţie în care ştii că nu se ia mită şi că oamenii sunt integri. Abia aştept să avem acest ISO Anti-corupţie.”, a mărturisit şefa Executivului.

„Doamna Bratu ştie să ţină în loc toate autorizaţiile şi urbanismul”

Încet, Primăria se curăţă de „uscături”, care au optat pentru schimbarea locului de muncă, ştiind că n-au de gând să presteze în ritmul impus de noua conducătoare a instituţiei. Adevărul este că e greu, după excesiv de tolerantul Liviu Ţâroiu, preocupat să le tripleze salariile, fără să le ceară nimic în schimb, să-ţi schimbi atitudinea. Cine a ştiut că nu este în stare a părăsit Primăria, lăsând locul disponibil unora care îl vor aprecia cum trebuie.

„Sunt oameni de bună calitate, dar sunt şi unii care refuză să muncească, spunea, de curând, Elena Lasconi. O parte dintre ei şi-au dat demisia, pentru că au ajuns la concluzia că dacă nu faci ceva, care să se vadă, n-ai cum să fii în regulă la serviciu. Sunt sigură că mulţi îşi doresc să facă treabă, dar n-au fost stimulaţi. Eu n-am observat să existe obiective şi o direcţie clară a angajaţilor.” Primăriţa a dat-o ca exemplu negativ pe „doamna Bratu, care ştie să ţină în loc toate autorizaţiile şi urbanismul.”

Este vorba despre Emanuela Georgeta Bratu, de la Compartimentul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, poliţista locală devenită celebră după amenda aplicată candidatului Elena Lasconi, în perioada electorală, pentru afişarea unor fluturaşi despre crematoriul de leşuri de la intrarea în Câmpulung. Amendă desfiinţată de instanţă, a cărei hotărâre judecătorească scoate în evidenţă cum aplică Poliţia Locală amenzi după ureche. În cazul Lasconi, după ordinul fostului primar, de care se pare că ar asculta în continuare unii dintre subalterni, pentru a o sabota pe primăriţă.

„Nu pun ştampile oamenilor. Dacă omul îşi face treaba bine, nu mă interesează ce scrie pe fruntea lui. Nu cred că poate să spună cineva: a venit asta de la USR şi a pus nu ştiu ce director la o şcoală sau în altă parte. Dacă oamenii îşi fac treaba ca la carte, cu mine nu vor avea nicio problemă. Dar o să aplic procedurile legale, nu fac nimic în plus, ci tot ce trebuie: notă explicativă, comisie de disciplină, toate pârghiile pe care le am la dispoziţie. Avem o comisie de disciplină, după ce treaba fusese întreruptă de la Bucureşti, nu de la Câmpulung. Vor face toate procedurile, ori pentru a-l aduce pe calea cea bună pe angajatul respectiv, funcţionar sau personal contractual, ori pentru a-l elibera din funcţie şi a lua pe altcineva.”, a anunţat Elena Lasconi.

Ea a demontat teoria celui căruia i-a „suflat” atât de uşor funcţia, cum că nu este nimeni interesat de concursurile Primăriei. „Toată lumea s-a plâns până acum că nu există candidaţi pentru arhitect şef. Uite că există şi chiar mulţi. La consilier juridic, este adevărat că am avut un concurs la care rezultatele au fost foarte slabe. Astăzi (n.r. joi, 8 iulie) am avut o probă la care o doamnă ne-a lăsat o speranţă că se poate şi că se vrea. A luat peste 90 de puncte, punctaj care este semnificativ. Dar o să fac mai mult tam-tam pe toate reţelele în momentul în care facem concursurile. Până acum, au fost puse pe site-ul Primăriei, care nu este prea prietenos, am pus şi pe pagina mea. Dacă vă încadraţi în cerinţe, depuneţi-vă dosarele, pentru că va fi pe bune.”, i-a îndemnat Elena Lasconi pe cei care sunt în căutarea sau în schimbarea locului de muncă să nu ezite, căci concursurile nu vor mai fi măsluite, ca până acum. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!