-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

După Câmpulung, Berevoeşti, Albeştii de Muscel şi Mihăeşti, târgul de cai de Sfânta Marină s-a mutat la Hârtieşti

Locaţie nouă pentru tradiţionalul târg de cai de Sfânta Marina. După ce ani la rând şi-au dat întâlnire în municipiul Câmpulung, iar apoi în comunele Albeştii de Muscel, Berevoeşti şi Mihăeşti, anul acesta crescătorii şi samsarii de cai îşi vor etala, în perioada 15-18 iulie, cele mai frumoase exemplare la Hârtieşti. Organizatorii promit că animalele nu vor fi supuse la întreceri chinuitoare, care să le satisfacă orgoliile prosteşti ale proprietarilor.

Cei care au iniţiat acest nou proiect sunt membrii familiei Istrate, din Mihăeşti, crescători de cai din tată-n fiu, cu un număr impresionant de exemplare de rasă, aceiaşi care, în 2016, sătui de debandada şi neregulile de la Berevoeşti, au adus târgul de cai de Sfânta Marină în localitatea de baştină. Autorităţile locale din comuna Hârtieşti şi-au dat acordul pentru organizarea acestui eveniment, care se va derula pe islazul de pe Valea lui Topor.

„Împreună cu Consiliul Local am hotărât ca în perioada 15-18 iulie să reînviem o tradiţie care, în ultimul timp, a fost, ca să spun aşa, abandonată. A fost ţinută în viaţă de familia Istrate, de la Mihăeşti. Împreună cu această familie am decis să ţinem acest târg de Marină la Hârtieşti, în

punctul Valea lui Topor. Fiind prima ediţie care se desfăşoară la Hârtieşti, am identificat această zonă, o s-o amenajăm şi, cu siguranţă, în anii următori o să arate mult mai bine.”, ne-a declarat primarul comunei Hârtieşti, Cosmin Ştefan. Edilul a mai precizat că la târg va fi interzis comportamentul abuziv asupra animalelor, iar samsarii din întreaga ţară care sunt interesaţi de eveniment pot lua legătura cu autorităţile locale, sunând la sediul Primăriei. Forţele de ordine nu vor lipsi din mijlocul mulţimii. Echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei se vor ocupa de menţinerea liniştii şi ordinii publice, precum şi de aspecte privind maltratarea animalelor. Proprietarii de cai au voie să probeze forţa cabalinelor, dar fără să aplice rele tratamente animalelor, aşa cum se întâmpla de obicei.

 

Poliţiştii şi jandarmii, prezenţi în târgurile de la Hârtieşti şi Berevoeşti

Poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmi, acţionează în perioada 15-18 iulie 2021, în târgul de cai, organizat, pe raza localităţilor Berevoeşti şi Hârtieşti, cu ocazia sărbătorii religioase de Sfânta Marina. Devenit deja tradiţie, târgul anual de cai, ce are loc pe raza judeţului, reuneşte un număr mare de persoane, care se ocupă cu comercializarea cailor. Astfel, poliţiştii, alături de jandarmi, au în vedere aceste activităţi şi sunt prezenţi în locaţiile amintite, pe toată durata târgului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului în zonă, dar şi respectarea măsurilor de conduită socială şi de prevenirea răspândirii virusului SARS-COV- 2.

Peste 50 de poliţişti şi 20 de jandarmi vor fi prezenţi, în cele patru zile, în Berevoeşti şi Hârtieşti, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale, cunoscut fiind faptul că, la asemenea manifestări, animalele sunt transportate în condiţii improprii, sunt comercializate fără documente legale sau sunt exploatate.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor coordonează activitatea şi urmăresc: menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în zona de desfăşurare a acestor manifestaţii; verifică respectarea prevederilor legale privind activităţile de comerţ desfăşurate cu această ocazie; identifică şi sancţionează persoanelor care încalcă prevederile Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi Legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice; asigură fluenţa traficului rutier în zona de desfăşurare a târgului; depistarea persoanelor care transportă, exploatează şi comercializează ilegal animale. Narcis Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!