7.9 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Alina Manea, noul inspector şcolar general al judeţului

Săptămâna trecută, Liliana Murguleţ a fost demisă, iar noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş este Alina Manea, directoarea Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti. Destituirea ar fi fost solicitată de urgenţă de senatorul PNL Alina Gorghiu, care a acuzat public că Liliana Murguleţ ar fi adus elevi de liceu la alegerile interne ale PNL Piteşti. Fosta inspectoare a fost demisă de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Liliana Murguleţ solicitându-i senatoarei să-şi ceară public scuze pentru afirmaţiile făcute. În plus, de partea fostei şefe a ISJ Argeş a fost şi preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu. Sunt alegeri interne în Partidul Naţional Liberat, iar Murguleţ a „picat”, pentru că este în echipa susţinătorilor lui Ludovic Orban la conducerea partidului, diferită de cea a Alinei Gorghiu, care luptă ca primul ministru Florin Cîţu să iasă învingător.

Senatorul Alina Gorghiu: „Dacă, la Argeş, este un lider judeţean care doreşte un nou mandat, pentru el trebuie să vorbească rezultatele organizaţiei sub conducerea sa, nu inspectorii şcolari”
„Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă, pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educaţiei.”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. „Când interesele politice surclasează atribuţiile unei funcţii publice, când un inspector şcolar general obligă profesorii să voteze în funcţie de simpatiile sale şi când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluţia este una singură: demiterea.”, a adăugat ea. Declaraţia a venit după ce presa judeţeană a scris că, pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Piteşti, inspectorul şcolar general „a înscris elevi de liceu în partid, deşi conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanţi până la 31 decembrie”. „Acuzaţia de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la şefa liberală a învăţământului argeşean, se impun măsuri radicale de urgenţă. Şi se pare că nu este primul derapaj de la atribuţiile funcţiei sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor şi nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflaţi în funcţii publice: cu profesionalism şi responsabilitate.”, a continuat Gorghiu.

„Normal ar fi ca fiecare responsabil din domeniul educaţiei să fie concentrat 100% asupra îndatoririlor sale în sensul asigurării unui act educaţional performant, în timpul examenelor naţionale, mai mult decât oricând. Singura politică care poate fi făcută de un profesor cu responsabilităţi în sistem sau de un inspector şcolar trebuie să fie cea a educaţiei, a pregătirii viitorului copiilor. Cei care fac altfel arată oamenilor că nu ocupă funcţia prin merit propriu, ci prin sprijin politic, ceea ce este contrar valorilor liberale. Corecţia e necesară, nu trebuie să ne temem să începem reformele cu noi înşine.”, a adăugat ea.

„Cât despre procesul de alegeri interne al PNL, el trebuie să fie supus doar regulilor democraţiei. Dacă, la Argeş, este un lider judeţean care doreşte un nou mandat, pentru el trebuie să vorbească rezultatele organizaţiei sub conducerea sa, nu inspectorii şcolari şi alţii care ocupă funcţii publice, beneficiind de susţinerea sa. Şi exclus categoric elevii din jocurile de culise ale politicii făcute pe persoană fizică.”, a mai scris Gorghiu.

Liliana Murguleţ: „Neg cu hotărâre toate acuzaţiile pe care mi le aduce doamna senator Alina Gorghiu!”
Imediat după apariţia în spaţiul public a acuzaţiilor Alinei Gorghiu, fostul inspector general al ISJ Argeş a venit cu precizări: „Au apărut în spaţiul public o serie de intoxicări legate atât de persoana mea, cât şi de modul în care înţeleg să-mi exercit funcţia de inspector şcolar general. Intoxicările şi minciunile sunt semnate şi asumate în spaţiul public de către doamna senator Alina Gorghiu care susţine – fără să aducă niciun argument – că am „adus politicul în şcoală” şi că eu, în calitate de inspector şcolar general, „am obligat profesorii să voteze” la alegerile pentru conducerea PNL Piteşti, „în funcţie de simpatiile mele”. Declaraţia doamnei Alina Gorghiu abundă în expresii de tipul: „presa locală semnalează că”, „se pare că”, „normal ar fi”, „se zice că” – şi aşa mai departe. Într-un cuvânt, nimic concret! Doamna Gorghiu utilizează recuzita lingvistică a zvonisticii, a bârfei şi a fake-news-ului pentru a genera panică, pentru a-şi consolida poziţia politică şi – foarte grav! – pentru a mă defăima. Spun că este grav, deoarece nu înţeleg de ce ambiţiile politice ale doamnei Gorghiu trebuie să se clădească pe atacuri la persoană, pe minciuni şi pe defăimări. În plus, ţin să-i spun doamnei senator că nimeni nu poate obliga pe cineva să voteze altfel decât îi dictează conştiinţa şi orice vot este secret. Regret că, după 32 de ani de libertate, doamna senator Gorghiu nu a înţeles acest adevăr fundamental! Aşadar, neg cu hotărâre toate acuzaţiile pe care mi le aduce doamna senator Alina Gorghiu! Ca să nu lase defăimarea neterminată, doamna senator Alina Gorghiu recurge la recuzita lingvistică a unui adevărat rechizitoriu şi aplică sentinţe pentru fapte, aşa cum spuneam, inexistente şi, în consecinţă, imposibil de dovedit: „demiterea inspectorului general este necesară”, „solicit ministrului să o demită pe doamna…”, „corecţia e necesară”, „inspectorul trebuie demis”, etc. Aşadar, doamna Gorghiu a plecat de la „se pare că” şi a ajuns la „trebuie”, fără niciun argument, dar cu un tupeu demn de o cauză mai bună. Poate şi… curtoazia cere o interpelare personală prealabilă despre situaţia cu pricina. Mai ales ca aparţinem aceleiaşi familii liberale care trece, din păcate, printr-o perioadă critică! Îi cer doamnei Alina Gorghiu să-şi ceară scuze public pentru afirmaţiile făcute şi să înceteze cu un asemenea comportament politic incompatibil cu demnitatea pe care o ocupă (aceea de senator) şi cu statutul de membru al Partidului Naţional Liberal.”

Muscelenii Cătălina Dumitraşcu şi Cristinel Creţu rămân inspectori adjuncţi
Noul inspector şcolar s-a prezentat presei, vineri, 9 iulie, şi şi-a exprimat primele impresii după preluarea funcţiei: „Vreau să formez imaginea Inspectoratului în jurul echipei. Voi lucra în următoarea formulă, cu Cătălina Dumitraşcu şi Cristinel Creţu. Sunt venită aici în urma creditului dat unui manager argeşean. Suntem într-un moment în care ne dorim ca învăţământul argeşean să nu mai suporte consecinţele unor sincope. Miercuri (n.r. 7 iulie) am sosit în Inspectorat şi, deşi e vacanţă, activităţile continuă aici.”, a inspectorul şcolar general, Alina Manea. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!