Cetăţenii care se aşteptau să se întâmple minuni în cele nouă luni trecute din mandatul 2020-2024 nu înţeleg – sau nu vor să înţeleagă – impedimentul care a blocat acţiunea aşteptată. Primarii anteriori au neglijat operaţiunea de cadastrare a Câmpulungului, în lipsa căreia nu poţi cere bani de nicăieri, dar nici tu, ca Primărie, nu poţi derula o lucrare din bugetul propriu, dacă n-ai cadastrul întocmit. Este munca la care s-a înhămat Elena Lasconi, conştientă că, până nu rezolvă această carenţă – cadastru pentru toate străzile din Câmpulung -, nu poate face reparaţii de drumuri sau reţele de utilităţi.
De asta durează şi va mai dura câteva luni. „Acum avem o imagine cât de cât a ceea ce se întâmplă pe teren. Nu aveam cadastre pe toate străzile, nici acum nu avem, dar până la sfârşitul anului vor fi. Nici măcar dacă ai bani în buget, nu poţi să faci nici un proiect, dacă n-ai ridicări topo şi cadastru. Aceste lucruri nu se văd, dar iau foarte mult timp, proceduri ş.a.m.d.”, spune primăriţa Lasconi. Ea şi-a propus să susţină cadastrarea generală şi cu fonduri atrase, cu toate că A.N.C.P.I. nu alocă foarte mulţi bani pentru acest lucru. În plus, nu se aruncă cadastriştii ca să efectueze lucrări subvenţionate de stat, dar Elena Lasconi vrea să acopere din resursele proprii diferenţa, pentru a avea cadastru pentru toate străzile din Câmpulung.
În acest domeniu preluat descoperit de la Liviu Ţâroiu, una dintre lucrările importante finalizate este finalizarea cadastrului pentru cele 13 tronsoane ale Şoselei Naţionale. Intenţia administraţiei locale este de a o preda C.N.A.I.R., pentru a o prinde în investiţia de reabilitare a DN 73, ca să scape municipalitatea de cheltuiala reparaţiilor pe cei 11,5 kilometri. Claudiu VIŞAN
Articolul următor