18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Prin colaborarea ANSVSA cu Carpathia se doreşte sprijinirea crescătorilor de animale din Argeş şi alte trei judeţe

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), împreună cu Fundaţia Conservation Carpathia, colaborează într-un proiect care îşi propune identificarea unor soluţii eficiente pentru sprijinirea crescătorilor de animale din zonă şi, concomitent, de protejare a unei zone, care devine cel mai emblematic parc naţional din zona Munţilor Făgăraş.
Aceasta, în condiţiile în care, pe acest teritoriu, care include judeţele Braşov, Sibiu Vâlcea şi Argeş, este crescut un număr semnificativ de animale, sursa principală de venit pentru locuitorii din zonă. Interacţiunile dintre animalele sălbatice şi turmele de animale domestice, care merg la păşunat, sunt frecvente, existând posibilitatea contaminării lor cu diferite boli.
La ultima întâlnire, de marţi, 6 iulie, a reprezentanţilor ANSVSA cu cei de la Carpathia, s-au discutat şi aspecte legate de rezolvarea problemelor de ecarisare a teritoriului, incinerarea cadavrelor provenite de la animalele bolnave fiind o urgenţă în lupta de prevenire a răspândirii pestei porcine africane. Prin această colaborare, ANSVSA urmăreşte sprijinirea micilor producători din zonă, obţinerea de produse tradiţionale sigure de la animale sănătoase. Astfel va contribui la dezvoltarea economiei regionale, devenind un partener de sprijin în păstrarea şi conservarea tradiţiilor. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!