21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

50 de studenţi la Geografie au fost în practică la staţia hidrometrică Voina

În această perioadă, 50 de studenţi ai Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti, însoţiţi de cadre didactice, au solicitat sprijinul specialiştilor Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea pentru efectuarea unui stagiu de practică pentru specializarea hidrologie. Practica are ca scop o bună cunoaştere a realităţilor practice şi a activităţilor desfăşurate concret, la nivelul unei instituţii bazinale de apă. Aplicaţiile în teren s-au desfăşurat la staţia hidrometrică Voina şi acumularea Râuşor (pe Râul Târgului), obiective hidrotehnice ale ABAAV.
Orele de practică au constat în prezentarea programului de observaţii şi măsurători standard, aparatura, echipamentele şi infrastructura staţiei hidrometrice Voina (mira hidrometrică, pluviometrul manual şi automat, staţia hidrometrică automată i staţia automată WATMAN pentru determinarea echivalentului de apă din stratul de zăpadă, funcţiile şi elementele caracteristice ale acumulării Râuşor).
La staţia hidrometrică Voina au fost efectuate măsurători de debit lichid, au fost prezentate moriştile hidrometrice OTT C31 (cu paletă şi cronocontor) şi OTT MF PRO (de tip electromagnetic) şi a fost prezentată metodologia pentru prelevarea probelor de aluviuni în suspensie, cu sticla cu ajutaj.
După prezentarea echipamentelor, observaţiile şi elementele măsurătorii de debit au fost înscrise în fişa de măsurătoare de fiecare student, urmând ca în cadrul activităţilor pe care le au în cadrul acestei practici să calculeze măsurătoarea sub îndrumarea cadrelor didactice însoţitoare. După efectuarea măsurătorilor de debit s-a efectuat un profil transversal cu nivela topografică, citirile fiind efectuate de studenţii care au participat activ împreună cu cadrele didactice la măsurătorile hidrotopografice.
Îndrumători din partea Agenţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au fost hodrologii Viorica Vasile şi Emanuel Mailat şi hidrometru Vasile Arsene. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!