6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Ionela Costinela Dună a rămas manager la Spitalul TBC Câmpulung

Ionela Costinela Dună a luat concursul pentru un nou mandat de patru ani de manager al Spitalul de Pneumoftiziologie. Ea a concurat singură la examenul care a debutat pe 7 mai şi s-a încheiat pe 25 iunie 2021. A promovat cu 9,86, media probelor de susţinere a proiectului de management (9,84) şi cea acordată în urma evaluării abilităţilor manageriale (9,87).
Ionela Costinela Dună şi-a ales ca temă a proiectului de management „Planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului”. Detaliile din conţinutul său vi le-am prezentat într-o ediţie trecută. Managerul şi-a propus cinci obiective: să reabiliteze şi să amenajeze spaţiul existent; să doteze cu aparatură medicală unitatea; o modificare structurală a spitalului; personal necesar; valorificarea serviciilor de recuperare medicală respiratorie. La ultimul punct s-a referit la faptul că, în 2019, când s-au început lucrările de consolidare la Pavilionul Drăghiceanu şi cele de interior, a fost identificat la demisolul clădirii un spaţiu de 350 de metri pătraţi, pretabil amenajării unei saline artificiale, pentru recuperarea respiratorie a pacienţilor internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie, dar şi a celor din afară, contra cost. Pe lângă banii necesari pentru înfiinţarea salinei, managerul a prevăzut în proiect şi două posturi, unul de kinetoterapeut şi celălalt de asistent medical, pentru a oferi servicii medicale în spaţiul de recuperare.
Primul mandat al Ionelei Costinela Dună, de manager al Spitalului TBC, a fost câştigat în 2017, după un concurs organizat pentru ocuparea acestei funcţii, care era vacante. Şi atunci, ca şi acum, ea a fost singura înscrisă. A promovat cu nota 8,07, după ce a primit 7,60, la proba scrisă, 8,00, la susţinerea planului de management şi 8,60, la interviu. Postul era vacant din vara lui 2015, când contractul de trei ani al medicului Sorin Vişoiu a expirat, acesta nemaidorind să ocupe această funcţie. Până la instalarea Costinelei Dună, în 2017, interimatul a fost asigurat de directorul Financiar – Contabil de atunci, Georgeta Popa, ajutată de consilierul juridic Gabriel Vişoiu, asta pentru că şi postul de director medical era vacant.
În prezent, este vacant postul de director Financiar – Contabil, pentru care, în ultimele luni, s-au ţinut două runde de concursuri, fără a fi ocupat. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!