18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Răuţoiu a asigurat-o pe Elena Lasconi că, în acest an, execută asfaltarea pe Drăceşti

În cartierul Mărcuş vor fi asfaltaţi cei 2,1 kilometri, cât măsoară strada Drăceşti, chiar dacă insistenţele primăriţei la reprezentanţii partidului său din Guvern i-au adus numai 3 milioane de lei. Suma este insuficientă acoperirii valorii contractului adjudecat, în urmă cu trei ani, de firma Group Concif. Cu „neprevăzutele”, care nu lipsesc la nicio lucrare prestată de privaţi pentru stat, investiţia se va duce la dublul sumei obţinute de Elena Lasconi de la bugetul central.
Prima rezolvată cu asfalt va fi o porţiune de 600 de metri, de la Biserica Fundeni în sus. Pe restul distanţei n-au fost trase utilităţile. Situaţia este îngreunată nu numai de lipsa reţelelor, ci de însăşi geografia locului: un sol afectat de alunecări cauzate de izvoare subterane. „Toate „gâlmele” drumului trebuie rase, pentru îndreptarea suprafeţei drumului. Trebuie neapărat să-l facem, pentru că este un disconfort extraordinar pentru oamenii de acolo. O să-l facem în acest an.”, ne spunea primăriţa Lasconi. Partenerul, care are de onorat contractul Bulevardului „Pardon”, şi-a dat ca termen de finalizare a celor 600 de metri din strada Drăceşti o lună. Mai realistă, Elena Lasconi i-a dat răgaz până la sfârşitul anului să asfalteze strada de legătură a Mărcuşului cu oraşul.
Şi nu se poate face într-o lună nu numai din cauza ritmului de lucru al constructorului, care are muncitorii dispersaţi pe mai multe şantiere, ci şi din cauza intervenţiilor programate pe partea de utilităţi. În bugetul acestui an s-au prevăzut 450.000 de lei pentru înlocuirea celor două conducte de apă care străbat Drăceşti. Dacă rămânea în funcţie fostul primar, zorit să livreze alegătorilor încă o spoială, mai mult ca sigur, asfaltul se turna peste conductele ruginite, care cedează frecvent. Lasconi şi-a propus să nu-şi bată joc de banii primiţi cu rugăminţi şi presiuni la liderii partidului din care face parte. Prin urmare, chiar dacă durează şi costă mai mult, investiţia începe cu lucrările la reţeaua de apă.
Reluăm informaţia privitoare la includerea străzii Drăceşti într-un proiect comun cu Ion Ţicăloiu şi Plăieşi, licitat în vara anului 2018. Firma din Bădeni l-a adjudecat la preţul de 10.717.805,15 lei şi, în cei trei ani trecuţi de atunci, a reparat arterele care i-au dat mai puţină bătaie de cap: Ion Ţicăloiu, în Grui, şi Plăieşi, la baza Mărcuşului. A rămas de executat Drăceşti, cea mai costisitoare, cu o valoare dată de proiectant de 5.981.500,77 lei, dintre care construcţiile şi montajul au fost apreciate la 5.855.211,89 lei. „În acest an, vreau să terminăm Drăceşti şi Bulevardul „Pardon”.”, şi-a pus în cap Elena Lasconi care, în cazul bulevardului, se referea la aleea pietonală centrală, mărginită de tei. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!