25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Marcel Ciolacu, acasă la eroul Ionuţ Butoi

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a ales să vină în Argeş de Ziua Eroilor. Acesta l-a vizitat pe Ionuţ Butoi, un adevărat erou, după ce a ajuns în scaun cu rotile, în anul 2008 când a fost rănit în urma unei misiuni din Afganistan. În tragicul incident de acum 13 ani şi pierdut viaţa Dragoş Traian Alexandrescu. Cu această ocazie, i-a adus militarului un arc pe care să-l folosească la Openul Internaţional de Tir cu Arcul de la Nove Mestri, Cehia, unde se ţin calificările la acest sport pentru Jocurilor Paralimpice de anul acesta, de la Tokyo.

„Hristos s-a înălţat! Mulţumesc frumos că am avut onoarea să vă am ca oaspete, domnule Marcel Ciolacu, preşedintele PSD! Mulţumesc pentru Arcul Hoyt Invicta primit cadou, cu care sper să mă calific la Tokyo! Mulţumesc domnului Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş pentru accesoriile arcului!”, a transmis eroul muscelean.

Împreună cu Ion Mînzînă, preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Marcel Ciolacu a mers acasă la Ionuţ Butoi, în Leordeni, pe care l-a caracterizat drept „un adevărat Invictus”!

„De Ziua Eroilor, am avut onoarea să merg acasă la unul dintre eroii României! L-am cunoscut pe Ionuţ Butoi, un adevărat INVICTUS! Nimeni şi nimic nu l-au doborât vreodată pe Ionuţ. A privit moartea în faţă, a rămas paralizat de la brâu în jos şi s-a îmbolnăvit pe fond de stres. Dar a continuat să lupte. Mai mult şi mai mult în fiecare zi.

S-a întors în Afganistan ca să-i îmbărbăteze pe militarii români şi a devenit campion naţional şi internaţional paralimpic la tir cu arcul compound. Este un model de curaj, demnitate şi onoare! Un adevărat patriot! Ionuţ este unul dintre puţinii eroi adevăraţi ai României! El şi cei ca el sunt oamenii care merită cu adevărat respectul nostru, al tuturor!

Mulţumesc, Ionuţ, pentru această zi minunată!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Militarul muscelean este paralizat de la brâu în jos încă din 2008. Era în misiune în Afganistan, cu Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, când, în doar câteva minute, un atac al talibanilor, într-un război fără reguli, a răpit viaţa camaradului de lângă el, Dragoş Traian Alexandrescu. Ionuţ a fost grav rănit, dar a supravieţuit. A rămas în armată şi continuă să-şi reprezinte ţara, de data aceasta în competiţii sportive. Cea mai mare performanţă a obţinut-o la Jocurile Invictus. A câştigat pentru România medaliile de aur cu echipa şi argint la individual la Jocurile Invictus. Cele două medalii câştigate la Toronto le-a dedicat memoriei tatălui său şi camarazilor care şi-au dat viaţa pentru ţară.

Mesajul lui pentru oamenii care trec printr-o situaţie dificilă este să nu se dea niciodată bătuţi!

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!