27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Jucau gratis la păcănele după ce scoteau bancnotele din aparate cu un fir de pescuit

Acum trei săptămâni vă relatam cazul a doi câmpulungeni, de 42 şi 41 de ani, judecaţi şi condamnaţi pentru înşelăciune, care printr-o metodă folosită în domeniu, au jucat la aparatele de tip slot machine fără a plăti. Unul dintre ei, Marius Niţoi, recidivist, s-a ales cu o condamnare în condiţii private de libertate, iar celălalt, Silviu Gabriel Bălăşoiu, cu una cu suspendarea executării, plus muncă în folosul comunităţii. Fapta celor doi a fost săvârşită în octombrie 2015, iar rechizitoriul Parchetului Câmpulung, definitivat pe 17 decembrie 2018, s-a „împotmolit” în faza Camerei Preliminare, ce nu a putut fi depăşită mult timp, întrucât inculpatul Marius Niţoi, este arestat în Regatul Belgiei. Abia la începutul lui 2020 a debutat procesului împotriva lui Marius Niţoi şi a lui Silviu Gabriel Bălăşoiu, judecaţi pentru înşelăciune în formă continuată. În dosar, parte civilă a fost Ovidiu Gheorghe Durdun, reprezentantul firmei Paloma SRL, care urmează să primească de la cei doi indivizi, care au înşelat, suma de 2.200 de lei, despăgubiri civile. Cum decizia din 14 aprilie 2021 a Judecătoriei Câmpulung n-a fost definitivă, Marius Niţoi şi Ovidiu Gheorghe Durdun au atacat-o cu apel.

Băgau bancnota în aparatul de joc şi o extrăgeau cu un fir legat de un colţ al ei

Cei doi au fost trimiţi în judecată, în stare de libertate, pentru infracţiunea de înşelăciune în formă continuată, prin comiterea a câte două fapte de această natură. Marius Niţoi a avut două acuzaţii, pentru datele de 11 şi 14 octombrie 2015, înregistrându-se în dreptul lui şi starea de recidivă, iar Silviu Gabriel Bălăşoiu, a comis infracţiunea de trei ori, pe 3, 14 şi pe 15 octombrie 2015.

În actul de trimitere în judecată se specifică că administratorul unui local, Ovidiu Gheorghe Durdun, care găzduieşte şi aparate de jocuri de noroc a sesizat Parchetul Câmpulung cu privire la faptul că cei doi bărbaţi au introdus mai multe bancnote legate cu un fir de naylon în aceste aparate, extrăgându-le după ce erau înregistrate în acceptorul de bancnote, apreciind prejudiciul adus în decurs de o lună la 28.000 lei. Dar, din rechizitoriu a rezultat că, după ce indivizii au manipulat fraudulos aparatele, pierderea a fost de 2.200 lei, corespunzătoare celor 11 bancnote de câte 200 lei, descoperite de manager pe 16 octombrie 2015.

Cum acţionau aceştia. Introduceau în fanta de primire numerar a aparatelor de jocuri bancnote de colţul cărora era legat un fir de naylon (fir de pescuit), după care le extrăgeau, înregistrând impulsuri false repetate, conform cupiturii bancnotelor folosite, însă, în concret, în caseta aparatelor lipseau sumele fizice înregistrate. Detaliat, după ce erau introduse bancnotele, iar senzorii citeau valoarea lor, un soft genera impulsurile de credit, după care, infractorii le scoteau din cutia de valori, trăgând de firul de strună. 

Aşa au procedat cei doi, fraudând aparatele de jocuri electronice, Silviu Gabriel Bălăşoiu pe 3, 14 şi 15 octombrie 2015, şi Marius Niţoi pe 11 şi 14 octombrie 2015. Sistemul de operare a fost redat se sistemul de supraveghere montat în interiorul barului. Din imaginile video s-a observat că pe 3 octombrie 2015, la ora 21.31, Silviu Gabriel Bălăşoiu a introdus de trei ori consecutiv o bancnotă în fanta de acceptare şi reuşeşte de fiecare dată să o extragă cu ajutorul firului de pescuit, după care s-a apucat efectiv să joace. O oră mai târziu a făcut manevra tot de trei ori, iar când a apărut vânzătoarea în apropiere, s-a observat cum Bălăşoiu a rulat pe un deget al mânii stângi firul cu care era prinsă bancnota. De trei ori a băgat bani în aparat şi Marius Niţoi, asta în data de 11 octombrie 2015 şi de fiecare dată a şi extras-o cu succes. 

Pe 14 octombrie 2015, hoţomanii au fost la localul cu pricina, jucând în paralel. Primul care bagă banii în aparat a fost Marius Niţoi, dar, pentru că în peisaj au apărut şi alte persoane îşi continuă procedura zece minute mai târziu. O bancnotă legată cu fir a fost intrusă şi scoasă de cei doi de mai multe ori pe parcursul acelei seri. A doua zi, pe 15 octombrie 2015, Bălăşoiu foloseşte înşelăciunea de patru ori cu o bancnotă şi de trei ori cu alta. 

După ce a început judecarea celor doi pentru înşelăciune, Marius Niţoi a fost audiat prin sistem de videoconferinţă de la locul unde-şi ispăşeşte o altă condamnare, în Belgia, recunoscând fapta. Şi-a recunoscut şi regretat fapta şi Silviu Gabriel Bălăşoiu, motiv pentru care instanţa s-a pronunţat prin aplicarea procedurii simplificate.

La finalul procesului, pe 14 aprilie 2021, Marius Niţoi s-a ales cu un an de închisoare cu executare în condiţii privative de libertate, plus pe durata a doi ani, care începe de la executarea pedepsei, i-au fost interzise exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Celălalt inculpat, Silviu Gabriel Bălăşoiu, a primit şi el un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, timp în care are de respectat mai multe măsuri, inclusiv să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Tot ca pedeapsă, pe parcursul termenului de supraveghere trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulungt.

Pe 26 aprilie, a contestat decizia Judecătoriei Câmpulung condamnatul Marius Niţoiu, dar şi partea civilă, Ovidiu Gheorghe Durdun, apelul fiind înregistrat pe 5 mai. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!