9.7 C
Campulung Muscel
29/04/2025

După ce a câştigat contractul de transformare a Şcolii vechi Lăzăreşti, Sercop ADN concurează şi pentru sala de sport a Şcolii Lăzăreşti, o lucrare de peste un milion de lei

Proaspăt câştigătoare a unui contract de 1,5 milioane de lei, prin care Şcoala veche Lăzăreşti va fi transformată într-o clădire social-culturală cu zece funcţiuni, firma omului de afaceri Ion Pătrăşcan concurează pentru încă o lucrare însemnată la Schitu Goleşti: construcţia sălii de sport şcolare la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti, pe care primarul Tudorel Vasile Miriţă a scos-o la licitaţie la începutul lunii aprilie. Investiţia este apreciată la valoarea de 1.057.997,23 lei, bani asiguraţi prin Programul Operaţional Regional. Până la data limită, 26 aprilie 2021, au accesat procedura trei concurenţi, primul dintre aceştia având alături de el trei subcontractanţi. Sercop ADN participă singură la achiziţia prin care autoritatea contractantă urmăreşte să obţină preţul cel mai mic. 

Câştigă cine oferă cel mai mic preţ 

Concurenţa pentru obţinerea contractului de edificare a sălii de sport arată astfel:           

=SC Argedava Construct SRL (reprezentant Liviu Vasile Istocescu), din Piteşti, în calitate de lider, participantă la procedura de achiziţie împreună cu SC Delta Therm Instal 2000 SRL (reprezentant Gheorghe Iorga), din Piteşti, subcontractant 10,5%, SC Smart Office Solutions SRL (reprezentant Ionuţ Ionilă), din Piteşti, subcontractant 7,38%, şi SC Prest Instal 2000 SRL (reprezentant Florin Popa), din Piteşti, subcontractant 0,42%; 

=SC Sercop ADN SRL (reprezentant Ion Pătrăşcan), din Câmpulung, în calitate de ofertant unic; 

=SC Eden Design SRL (reprezentant Răzvan Florin Predescu), din Piteşti, ofertant unic.

Până pe 24 mai, autorităţile şi-au propus să încheie etapele de evaluare tehnică şi financiară, pentru a avea un câştigător cât mai curând. Departajarea are drept criteriu esenţial preţul.                       

În primăvara viitoare, sala de sport trebuie să fie funcţională 

„Având o suprafaţă de 2.899 metri pătraţi, suprafaţa din măsurători, şi categoria de folosinţă „curţi-construcţii”, terenul studiat este cuprins în limita unui ansamblu construit, aflat în administrarea Primăriei Comunei Schitu Goleşti. Pe amplasament, în momentul de faţă, se află edificate patru clădiri, având destinaţia de şcoală, grădiniţă, magazie şi grup sanitar.”, este descrierea viitorului „front de lucru”.

Autorităţile propun „construirea unei clădiri cu regim de înălţime parter înalt, cu funcţiunea de sală de sport şcolară, cu structura în cadre din beton armat, fundaţii izolate şi grinzi de fundare din beton armat, cu închideri realizate din zidărie cu bloc SCA, termosistem din polistiren expandat EPS 10 cm şi acoperiş tip şarpantă pe scaune din lemn de răşinoase ecarisat şi ignifugat, cu învelitoare din tablă amprentată tip ţiglă. Avantajele structurii în cadre din beton armat: costuri reduse în execuţie; rapiditate ca timp de execuţie; utilizarea de materiale şi forţă de muncă locale; grad sporit de rezistenţă la foc; grad sporit de eficienţă energetică.”

Clădirea va avea următoarele funcţiuni: PARTER: 1.Windfang – 6 mp; 2.Sală de sport – 191,09 mp; 3.Coridor – 17,86 mp; 4.Vestiar fete – 11,57 mp; 5.Vestiar băieţi – 11,57 mp; 6.Vestiar profesori – 4,58 mp; 7.Grup sanitar profesori – 2,83 mp; 8.Grup sanitar băieţi – 5,87 mp; 9.Grup sanitar fete – 5,87 mp; 10.Grup sanitar persoane cu dizabilităţi – 3,74 mp; 11.Cameră centrală termică – 7,95 mp; 12.Magazie materiale sportive – 5,02 mp. 

Alte repere ale investiţiei: =Suprafaţa construită a parterului: 317,85 mp; =Suprafaţa desfăşurată: 317,85 mp; =Suprafaţa utilă interioară a parterului: 273,95 mp; =Suprafaţa utilă interioară totală: 273,95 mp; =Înălţimea utilă a parterului: 5 m pentru sala de sport; 2,65 m restul încăperilor; =Regim de înălţime: parter înalt şi parter; =Înălţimea maximă la coamă: 7,95 faţă de cota terenului amenajat, aflat la – 0,45 m faţă de cota +/- 0,00; =Volum construit: 1878,25 mc. 

Cei 1.057.997,23 lei, valoarea estimată a lucrării, sunt distribuiţi astfel pe capitole bugetare: =Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor – 35.032,54 lei; =Construcţii şi instalaţii – 964.918,02 lei; =Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale – 1.907,18 lei; =Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – 23.509,42 lei; =Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 29.060,06 lei; =Cheltuieli conexe organizării şantierului – 3.570 lei. 

În luna în care a semnat contractul de finanţare, primarul de la Schitu Goleşti puncta ritmul alert în care trebuie să se mişte autorităţile cu procedura de desemnare a constructorului, dar şi acesta din urmă, care trebuie să predea obiectivul finalizat în primăvara anului următor. „La sala de sport de la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti trebuie să ne mişcăm foarte repede. S-a semnat contractul pe 4 martie 2021 şi expiră în aprilie 2022, dată la care sala de sport trebuie să fie funcţională. În luna iunie ar trebui să avem semnat contractul de execuţie.”, preciza şeful administraţiei publice locale. 

Primarul Miriţă mai are o sală de sport pe agenda de investiţii, la Şcoala Gimnazială Schitu Goleşti, proiect finanţat de către Compania Naţională de Investiţii. În urmă cu o lună, acesta nu avea semnale privind finalizarea procedurii de licitaţie.              

Cu o lună înainte, Sercop a câştigat şi contractul pentru Şcoala veche Lăzăreşti  

Sercop ADN este câştigătorul făcut public pe 26 martie 2021 în cazul contractului de transformare a Şcolii vechi Lăzăreşti într-o clădire social-culturală cu zece funcţiuni: muzeu, sală pentru ansamblurile populare, scenă, club al pensionarilor, vestiare şi grupuri sanitare pentru echipele de fotbal, centru multifuncţional, bibliotecă, arhivă, depozit de alimente şi secţie de votare. Firma lui Ion Pătrăşcan a obţinut contractul cu preţul de 1.496.528,82 lei, la o diferenţă de 646.058,17 lei faţă de estimarea de la care a pornit licitaţia, 2.142.586,99 lei. Din această valoare, 300.000 lei sunt acoperiţi din bani europeni. Câştigătoarea a întâmpinat o concurenţă serioasă, care a numărat 19 agenţi economici, fie ca ofertanţi unici, fie subcontractanţi, fie terţi, fie asociaţi la licitaţie. 

Obţinerea contractului de către agentul economic câmpulungean a fost anunţată de primarul Tudorel Vasile Miriţă la şedinţa Consiliului Local din martie, când s-a finalizat procedura de achiziţie. „În data de 19 martie 2021, s-a semnat contractul de execuţie cu SC Sercop ADN SRL. Termenul de execuţie este de 16 luni. Am mutat arhiva Primăriei din această clădire la Şcoala Primară Rudărie. Dosarul de licitaţie este la avizare la CRFIR Târgovişte. În acest moment, nu putem emite ordinul de începere a lucrărilor până nu vom avea avizul CRFIR.”, a fost anunţul şefului Executivului.

Potrivit acestuia, a existat o problemă cu Centrul Regional de Finanţare a Investiţiilor Rurale, legată de dotări la Căminul Cultural, a cărui reabilitare a fost asigurată tot de Sercop. „Ne-au dat aviz negativ, s-a făcut contestaţie, pe care am şi câştigat-o.”, este vestea pozitivă dată de primar Consiliului Local. M.B.                        

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!