27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Ignoraţi de poliţişti, „boii” de la volan s-au înmulţit pe străzile din Câmpulung

Exemple de parcare ilegală întâlnim la tot pasul, zi de zi, dar unii conducători auto chiar se întrec în a lăsa maşina unde şi cum le vine la îndemână, fără nici cel mai mic respect pentru regulile de circulaţie şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Acest fenomen, pentru că deja vorbim despre un fenomen, îl întâlnim în toate oraşele ţării, inclusiv la Câmpulung, unde numărul maşinilor care se fâţâie zilnic prin oraş a depăşit cu mult şi de mult numărul parcărilor.

Exasperaţi de nesimţirea şi tupeul unora dintre şoferi, internauţii au creat o comunitate pe Facebook – „Ai parcat ca un bou” – care are mai multe pagini, pentru diferite oraşe ale României, inclusiv pentru urbea musceleană. Chiar dacă cei care postează imagini cu tot felul de maşini lăsate aiurea şi se poate afla cu uşurinţă cine a fost nesimţitul de la volan, nimic nu se schimbă, pentru că şoriciul e gros pe obrazul unora, în special al celor cu maşini scumpe care se cred buricul pământului. Trebuie să recunoaştem că, dincolo de acest aspect, şi Poliţia încurajează astfel de atitudini nefireşti prin simplu fapt că nu-i trag la răspundere pe cei în cauză, prezenţa agenţilor pe stradă fiind întâmplătoare, ca să folosim un termen elegant. Facebook-ul a fost plin în ultimele zile, ne referim la municipiul Câmpulung, cu imagini în care au fost surprinse maşini parcate după bunul plac al conducătorilor auto, cât mai aproape de „ţintă”, ca nu cumva să-i vadă cineva că mai merg şi pe jos. Şi s-a întâmplat chiar în buricul târgului, pe bulevardul Pardon şi împrejurimi, pentru că astfel de situaţii sunt la ordinea zilei în cartierele urbei şi parcările supermarket-urilor. Nu avem nimic cu maşinile de fabricaţie străină, vorbim de cele care-ţi sar în ochi de la o poştă, dar nu credem că producătorii unor astfel de vehicule au lansat pentru ele şi reguli speciale de circulaţie care să le dea dreptul unor indivizi lipsiţi de cei şapte ani de-acasă să facă ce vor cu ele, considerându-se mai „bazaţi” decât cei cu maşini autohtone sau mai vechi (nu că acestea ar lipsi total din peisajul parcărilor naşpa)! Din păcate, asemenea imagini sunt cotidiene în Câmpulungul nostru şi atât timp cât autorităţile locale nu-şi fac treaba ele vor persista. „E.M.” 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!