19/04/2025

Aleşii dau raportul. Ghenele împrejmuite, deocamdată, simplă intenţie, nu proiect

Ori sunt cei mai conştiincioşi, ori sunt favorizaţi de apartenenţa la partidul puterii. Consilierii USR lasă impresia că au avut întâietate la publicarea rapoartelor de activitate pe portalul Primăriei, după cum arată cronologia postărilor efectuate de IT-istul instituţiei. Acum nu ştim dacă cei cu rezumatele aferente celor trei luni de prestaţii, făcute publice, sunt primii care s-au conformat cerinţei secretarului Ramona Simion. Care, în acest mandat, a avut altă putere de convingere asupra aleşilor, spre deosebire de anteriorii, care de grija acestei obligaţii nu puneau geană pe geană! Nu putem să nu remarcăm, pe baza afişării în spaţiul public a informărilor, că nu aleşii cu vechime au fost cei care au dat un exemplu colegilor neexperimentaţi. Cum am spus şi data trecută, este posibil ca majoritatea aleşilor municipali să fi depus deja la Secretariatul Primăriei documentul solicitat, însă expunerea lui pe site-ul Primăriei să se facă după criterii bănuite. Primii şase componenţi ai Legislativului municipal care au raportat îndatoririle în folosul comunităţii, de vineri, până miercuri, sunt membri USR. 

Necazurile, bolile şi sărăcia, pe umerii Andreei Ionescu

Următorii după Alexandru Hagi şi Constantin Ţurţulea cu raportările aduse la cunoştinţa cetăţenilor sunt Andreea Ionescu, Silviu Ciobănică, Adrian Vlădău şi Dan Belu. Toate comunicările aleşilor USR respectă acelaşi şablon convenit, probabil, la partid, indicând culoarea politică, pactul cu PNL, apartenenţa la o comisie de specialitate a Consiliului Local şi la unul sau mai multe Consilii de Administraţie, participarea la A.G.A. de la Pieţe SRL, ai cărei acţionari sunt aleşii municipali. Fiind prezenţi la toate şedinţele de Consiliu din intervalul octombrie – decembrie, cei trei au încasat o indemnizaţie lunară de 791 lei pe lună, în total 2.373 lei.               

În această ediţie ne vom apleca asupra amănuntelor care deosebesc o informare de alta, situaţie în care Andreea Ionescu şi-a „umilit” colegii cu rapoartele publicate, având, conform propriilor dezvăluiri, cele mai multe acţiuni în calitate de reprezentant al comunităţii. Ca membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului, aceasta susţine că propune şi susţine proiecte de îmbunătăţire a activităţii unităţii de sănătate. Consilierul USR a strecurat în rezumatul eforturilor depuse în primele trei luni de mandat amănuntul referitor la participarea la discuţiile despre implementarea noului sistem de afişaj electronic al programărilor din holul Policlinicii Câmpulung. 

În noiembrie – notează şefa Comisiei Sociale – a efectuat două vizite pe şantierul „Casei medicilor”, „şantier de renovare a fostei Case „Cenuşă”, de pe strada Maior Gâldău, în vederea atribuirii de locuinţe medicilor din afara judeţului Argeş, care urmează să se angajeze la Spitalul Municipal. Aceste vizite au avut la bază nevoia unor informaţii clare despre ceea ce putem oferi medicilor care iau în considerare să se mute în oraşul nostru.”

Tot la începutul lui noiembrie, continuă Andreea Ionescu, s-a întâlnit de mai multe ori cu şeful Direcţiei de Asistenţă Socială, Cătălin Bădiţa. „Aceste întâlniri au avut ca scop o mai bună cunoaştere a situaţiei cazurilor sociale din oraşul nostru: numărul de asistaţi social, numărul de persoane angajate pe postul de asistent pentru persoane cu handicap, numărul oamenilor străzii, strategiile abordate până la momentul actual, etc.”, menţionează politicianul USR. 

Prima parte a lunii noiembrie se pare că a fost cea mai aglomerată pentru aceasta, de vreme ce tot atunci este plasată activitatea de consiliere a cetăţenilor care doreau să depună dosare în vederea racordării la reţeaua de gaz, prin proiectul A.N.R.E. „În urma contractării serviciilor de consultanţă ale dezvoltatorului software Cristi Cloţ, am luat parte la discuţiile şi negocierile despre achiziţionarea şi implementarea noilor module software Indsoft. Am avut atunci ocazia de a participa la un training pe tema circuitului intern al documentelor, cu menţiunea că acesta urma să fie tranzacţionat din fizic în online, scopul fiind eficientizarea proceselor interne din cadrul administraţiei publice locale.”, este o experienţă la care a fost părtaşă aleasa, punctată în rezumatul activităţii pe 2020. 

În primele trei luni ale legislaturii 2020-2024, Ionescu susţine că a „contribuit activ la redactarea proiectului de hotărâre privind reorganizarea aparatului administrativ din cadrul Primăriei Câmpulung, ţinând cont de nevoile şi sesizările cetăţenilor.” Şi tot pe partea socială şi tot în noiembrie, „am avut două întâlniri cu Irinel Bădulescu, cetăţean preocupat şi implicat în problema oamenilor fără adăpost, care locuiesc pe străzile oraşului nostru. Am mers împreună, pentru a vedea condiţiile în care o parte dintre aceştia supravieţuiesc. Am reuşit, atunci, să igienizăm drumul de acces de pe strada Mărăşti către containerul din curtea ADP, pentru a permite mutarea unui om fără adăpost, care fusese găzduit de către Spitalul Judeţean Argeş.”

În ultima lună a analizei, Andreea Ionescu a avut două întâlniri cu Aurel Jianu, pentru a organiza acţiunea de împărţire a cadourilor pentru copiii câmpulungeni.  

Ciobănică a propus un proiect de împrejmuire a ghenelor, iar Belu şi Vlădău s-au întâlnit cu cetăţenii    

Realizările lui Silviu Ciobănică la debutul mandatului de ales local au constat în participarea la discuţiile pe subiectul extinderii reţelei de gaz şi la activitatea de consiliere a cetăţenilor. Însă ceea ce ne-a atras atenţia în raportul său a fost rolul de moderator al dialogului purtat în rândul unei comunităţi online a locuitorilor din Vişoi, „oferind astfel o mai bună şi eficientă comunicare între Executiv şi cetăţeni. Am reuşit, în decembrie, să obţin aprobarea unui proiect de împrejmuire a ghenelor de gunoi din cartier.”, precizează acesta. Aprobare pe care Consiliul o va da în momentul în care va fi stabilită şi o valoare a investiţiei.   

Colegul Dan Marius Belu a menţionat „întâlnirile punctuale cu cetăţeni ai municipiului”, cu care a discutat probleme de natură socială şi urbanistică. „Ulterior, am făcut tot posibilul să rezolv aceste probleme cu ajutorul colegilor mei şi al doamnei primar.”, consemnează cel mai tânăr membru al Consiliului Local.

Tot printre cetăţeni l-a găsit începutul mandatului şi pe omul de afaceri Adrian Vlădău. „Le-am ascultat doleanţele şi am încercat să le rezolv anumite probleme, am venit în sprijinul proaspătului primar ales cu diverse forme de ajutor în proiectele de început din cadrul Primăriei. Am purtat discuţii cu toţi angajaţii din aparatul administrativ, astfel conturând planuri de activităţi, am participat la diverse şedinţe legate de diferite proiecte care se conturau la acel moment, cum ar fi proiectul de digitalizare sau depunerea dosarelor pentru prelungirea reţelei de gaz.”, astfel este rezumată munca celui de-al patrulea debutant al ediţiei. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!