7.6 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Expoziţie de fote la Muzeul de Etnografie

Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, organizează la Secţia de Etnografie şi Artă Populară expoziţia temporară „Din lada de zestre a românilor –  FOTA”. 

„Timp de zece săptămâni, în perioada martie – mai 2021, publicul vizitator este aşteptat să admire 73 piese de port popular feminin din mai multe  regiuni etnografice ale ţării, precum Transilvania, Maramureş, Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Bucovina. Frumuseţea portului popular românesc este evidenţiată şi de şase costume tradiţionale femeieşti.”, ne-a spus managerul Alexandru Oprea.

Odată deschisă, lada de zestre a românilor scoate la iveală minuni vestimentare, ţesute cu migală şi multă măiestrie. Reale opere de artă purtate cu mândrie de femeile tuturor timpurilor.

Ca un concludent exemplu, fotele din colecţia de port popular a muzeelor organizatoare sunt foarte valoroase atât din punct de vedere artistic, cât şi al vechimii, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. O parte din piesele textile au fost achiziţionate din localităţi care au aparţinut vechiului judeţ Muscel: Rucăr, Stoeneşti, Albeştii de Muscel, Valea Mare Pravăţ, Lereşti, Schitu Golelşti, Poienarii de Muscel, Câmpulung Muscel, etc. O altă parte au fost donate Muzeului Municipal Câmpulung şi din alte părţi ale ţării.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!