9.7 C
Campulung Muscel
30/04/2025

Liberalii îşi înlocuiesc omul la şefia Pieţelor. Vlădescu, schimbat cu Boeru

O prezenţă constantă pe listele de candidaţi ai PNL Câmpulung la alegerile locale, Eduard Boeru va fi, din 15 aprilie, directorul societăţii Pieţe Servicii Comunitare Muscel. Este al doilea şef al societăţii Consiliului Local în cei 11 ani trecuţi de când Serviciul Public Administraţia Pieţelor a fost transformat în SRL. Liberalii păstrează conducerea Pieţelor, după retragerea impusă lui Ionel Vlădescu, rămas fără susţinerea colegilor de partid. Ca o ironie, PNL-iştii, rămaşi în patru oameni în Consiliul Local, deţin pe mai departe conducerea celor două societăţi, Edilul şi Pieţele, menţinându-se tradiţia de mandate bune a unor şefi membri de partid sau cu afinităţi liberale.        

La sfârşitul lunii februarie, primăriţa a obţinut ce şi-a dorit: demisia „destituitului” prin intermediul unui „breaking news” duminical, care i-a lăsat cu gura căscată, la masa de prânz, inclusiv pe aleşi, „patronii” Pieţei, neconsultaţi în chestiunea schimbării şefului. Demisia înaintată de Ionel Vlădescu a permis derularea normală a formalităţilor de stabilire a unui administrator nou, atribuţie a Consiliului Local, consumată marţi după amiaza, într-o şedinţă A.G.A. Partenerii de alianţă ai USR, liberalii, care rămân cu şeful la Pieţe, l-au nominalizat pe Eduard Boeru, locul 17 pe lista Consiliului Local la alegerile din 27 septembrie 2020. Opţiunea a fost acceptată, de voie, de nevoie, de restul aleşilor, care au obligaţia de a impulsiona Executivul să accelereze procedura de înfiinţare a Consiliului de Administraţie. 

Mandatul noului şef se va întrerupe în momentul înfiinţării Consiliului de Administraţie. Dar poate continua după 

Juristul Pieţelor, în vârstă de 44 de ani, îşi începe mandatul pe 15 aprilie, când se încheie procesul de predare-primire între fostul şi actualul şef şi demersurile legale la Registrul Comerţului, bancă, etc. Deşi în timpul şedinţei A.G.A. a fost pronunţat, de mai multe ori, cuvântul „interimar”, Eduard Boeru va fi administratorul şi directorul societăţii cel puţin până la înfiinţarea Consiliului de Administraţie. Operaţiune care lui Liviu Ţâroiu nu i-a reuşit, asta pentru că nu şi-a dorit, în cea de-a doua jumătate a mandatului său.

Prin urmare, aşa zisul interimat depinde de rapiditatea cu care administraţia locală se va mişca pentru constituirea C.A. Obligaţie pe care şi-a asumat-o de curând şi noul Consiliu Local, care s-a angajat să reorganizeze conducerea societăţii în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. „În conformitate cu aceste prevederi, S.C. Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL este o întreprindere publică, la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar unic, majoritar sau la care deţine controlul, în consecinţă conducerea şi administrarea societăţii vor fi asigurate de către: Adunarea Generală a Asociatului Unic – Consiliul Local al Municipiului Câmpulung, de un Consiliu de Administraţie şi de un director general. Selecţia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general se va realiza în conformitate cu reglementările prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 109 / 2011.”, sunt cele asumate de aleşi la şedinţa extraordinară din 23 februarie 2021. 

 “Interimatul”, pe care legea nu-l permite, s-ar întinde până la constituirea C.A. Hotărârea de Consiliu stabileşte, însă, un mandat de 4 ani  

Angajamentul a fost amintit şi de către viceprimarul Nicolae Zaharia în momentul în care a explicat durata mandatului lui Eduard Boeru. „În articolul 2 se vorbeşte despre 4 ani, dar în continuarea aceluiaşi articol se spune că mandatul va fi întrerupt în momentul în care va fi pusă în practică Ordonanţa 109/2011. Asta poate să însemne 3 luni, 4 luni, 5 luni, 6 luni, până în momentul în care intrăm pe Consiliu de Administraţie.”, a afirmat acesta.

Fostul primar Liviu Ţâroiu a insistat pentru precizarea perioadei. “Trebuie să-i dăm o perioadă, pentru că nu va putea fi numit interimar, fiindcă legea nu-i dă voie să fie interimar, să-i dăm un termen până la sfârşitul anului, să dea drumul procedurii şi să facă C.A.”, a sugerat consilierul local Ţâroiu o posibilă durată a mandatului lui Boeru. Pe care s-ar putea să-l depăşească dificultatea sarcinilor care îl aşteaptă, din câte a lăsat să se înţeleagă colegul de partid al lui Ţâroiu, Constantin Ivan.         

“Responsabilitatea va fi deosebit de mare pentru viitorul administrator, în contextul în care, într-o şedinţă anterioară, am aprobat nişte indicatori tehnico-economici. Proiectul este pe punctul aprobării, din punct de vedere financiar, şi timpul de execuţie de un an şi jumătate, plus o jumătate de an realizarea proiectului, înseamnă doi ani plini, cu maximă răspundere administrativă şi un efort organizatoric. De ce? Pentru că aceşti doi ani vor fi deosebit de greu de cuantificat în spaţiile pe care le avem, pentru a desfăşura activitatea pieţei în condiţii de acces şi de satisfacţie a consumatorilor. Este o problemă, dacă se prevede un Consiliu de Administraţie şi un administrator nou, pentru că acela care preia interimatul trebuie să-şi dimensioneze activitatea în raport de proiectul care va veni cu multe obligaţii şi responsabilităţi.” , a precizat consilierul Ivan, referindu-se la investiţia modernizării Pieţei Centrale.   

Liberalii i-au fixat lui Boeru un salariu mai mare decât cel al lui Vlădescu 

Altă formalitate bifată la Adunarea Generală a Asociatului Unic a constituit-o indemnizaţia fixă lunară a noului administrator al Pieţelor. Ionel State a propus un brut de 7.500 lei, însemnând peste 4.000 lei net, prin raportare la cât câştigă un şef de serviciu din Primărie. Deşi, în cazul lui Boeru, le-ar fi surâs ideea de a se raporta la un salariu de director din Primărie, care depăşeşte 10.000 lei. În cazul lui Vlădescu, generozitatea se oprise la 6.500 lei brut sau 3.230 lei net, conform declaraţiei de avere depuse de acesta în iunie 2020.

Primul lucru pe care îl va face noul şef, după preluarea atribuţiilor, va fi mutarea tarabagiilor din faţa sediului PSD  sub copertina construită de pomană de ADP. O dată, pentru desfiinţarea comerţului de la strada Republicii, care arată dezolant, a doua oară, pentru că aceştia nu mai aveau contract de închiriere a spaţiilor folosite. „O să amenajăm, împreună cu doamna primar, sub noua copertină amenajată de ADP, un loc, sperăm noi, frumos, în care să-şi desfăşoare activitatea pe o perioadă determinată.”, susţine Boeru, care a încântat-o pe Elena Lasconi prin faptul că vorbeşte pe limba ei. Dacă va şi face ce-i cere doamna primar, PNL-istul are şanse să-şi continue mandatul şi după constituirea Consiliului de Administraţie. 

Pe lângă mutarea pieţarilor clandestini de la tarabele amplasate strategic, la intrarea în piaţă, viceprimarul Nicolae Zaharia i-a impus o sarcină “şi mai şi” decât cea trasată de primăriţă. „Obiectivul permanent este acela de a demara proiectul Pieţei Centrale. În ultima perioadă, am şi mers la C.N.I., alături de doamna primar. Şi, de două ori pe săptămână, s-a ţinut legătura cu Compania Naţională de Investiţii, astfel încât să nu mai apară probleme la punerea lui în practică. După ce noi transmitem hotărârea de Consiliu Local, va trece printr-o comisie tehnică, după care întreg proiectul va fi depus la minister. Motiv pentru care, domnule Boeru, ar trebui ca, de trei ori pe săptămână, să ţineţi legătura cu Compania Naţională de Investiţii.”, a afirmat acesta. 

Dacă pe Zanvetor a uitat să-l felicite pentru depunerea jurământului de ales, State s-a corectat în cazul „interimarului” Boeru care, chipurile, trebuie să demonstreze, ca să fie director pe mai departe. Ce trebuie să demonstreze bănuim cu toţii. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!