0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Cicloturismul, o alternativă durabilă pentru dezvoltarea Muscelului

Cicloturismul a devenit o activitate mai mult decât recreativă, fiind speculată deja de majoritatea ţărilor europene care şi-au dat seama că poate fi folosită pentru dezvoltarea comunităţilor locale, prin atragerea de turişti, bineînţeles prin crearea unei infrastructuri adecvate. Mai mult decât atât, în statele dezvoltate din Europa, cicloturismul s-a dezvoltat rapid, fiind intens promovat de autorităţi şi diferite organizaţii neguvernamentale, ajungând un factor important pentru economie. De asemenea, constituie şi un punct de interes pentru sănătatea publică, dar şi pentru protecţia mediului. Chiar dacă ţara noastră are parte de un cadru natural adecvat pentru turismul pe bicicletă şi este inclusă pe harta unor anumite trasee europene, România nu a dezvoltat încă o cultură în acest sens, existând minusuri din toate punctele de vedere: infrastructură, cadru legal, număr de practicanţi, promovare, etc.

În zona Câmpulung, una mirifică, cu un potenţial turistic extraordinar, ciclismul, ca activitate de agrement, s-a bucurat în ultimii ani de o popularitate tot mai crescută, însă, şi aici lipsesc condiţiile optime şi normele specifice pentru implementarea conceptului de cicloturism. Săptămâna trecută, pe 9 februarie, primarul Elena Lasconi a făcut un prim pas în acest sens, deocamdată la nivel de discuţii, întâlnindu-se cu Răzvan Jugănaru, multiplu campion naţional de ciclism şi unul dintre persoanele implicate în dezvoltarea acestui sport în ţara noastră, în vederea identificării unor trasee de ciclism în municipiul Câmpulung şi comunele limitrofe, dar şi pentru a găsi oportunităţi de dezvoltare a evenimentelor bazate pe această ramură sportivă. La întâlnirea intermediată de Andrei Grecu, consilier personal al primăriţei Lasconi în relaţia cu tinerii, au fost prezenţi şi primarii comunelor Bughea de Sus, Bughea de Jos, Lereşti şi Poienarii de Muscel. „Astăzi (n.r. 9 februarie), alături de doamna primar Elena Lasconi și de primarii comunelor din jurul Câmpulungului, am avut o întâlnire cu Răzvan Jugănaru și cu partenerii săi, Sanda și Cătălin Mocuța (reprezentanții Media Production Group), în vederea stabilirii traseelor de ciclism pentru a face cicloturism în zona Muscelului și pentru a dezvolta evenimente bazate pe acest sport aici. Răzvan este unul dintre cei mai implicați oameni în dezvoltarea ciclismului din România, multiplu campion național și îndrumător al copiilor din MTB Academy (cea mai mare școală de ciclism din România) și faptul că putem implementa un asemenea proiect ne bucură. Avantajele cicloturismului sunt nenumărate, iar astăzi am făcut deja primul pas.”, a precizat Andrei Grecu pe Facebook.

Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!