11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Într-o zi, poliţiştii de la Rutieră au prins 12 şoferi vitezomani şi doi băuţi

 

De când a fost reabilitat, DN 73, Câmpulung – Piteşti, este folosit de unii conducători auto ca pistă de testare a maşinii şi talentului de pilot. În fiecare zi, agenţii la de la Rutieră depistează cu aparatul radar mulţi şoferi care calcă pedala de acceleraţie până în podea. Fie că sunt musceleni şi cunosc drumul sau doar în trecere, toţi vitezomanii sunt lăsaţi pietoni, plus că primesc amenzi.

Numai duminică, 7 februarie, când poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, pe DN 73, în localităţile Mihăeşti, Schitu Goleşti şi Stâlpeni, au depistat 12 conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră, iar alţi doi se aflau sub influenţa alcoolului.

Cele mai mari viteze le-au avut un bărbat de 39 de ani, din Câmpulung, care circula prin Stâlpeni cu 138 de kilometri la oră, peste viteza admisă pentru autostradă. L-a urmat un individ de 54 de ani, din Mihăeşti, care rula prin localitatea de domiciliu cu 126 de kilometri la oră. Cu 125 de kilometri la oră a fost înregistrat un constănţean de 61 de ani, în timp ce tranzita comuna Ţiţeşti.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, fiind luată şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Unul dintre şoferii care s-au urcat băuţi la volan este un tânăr de 30 de ani, din Schitu Goleşti, valoarea alcoolemiei indicată de alcooltest fiind peste 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. De asemenea, permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

„Amintim tuturor conducătorilor auto să ţină cont că, în situaţia nerespectării prevederilor legale privind circulaţia rutieră, vor pune în pericol nu doar propria persoană, ci şi persoanele cu care se află împreună în autovehicul, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, luaţi în considerare perioada calendaristică. Chiar şi când drumul pare a fi uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, recomandăm tuturor conducătorilor auto să acţioneze cu moderaţie pedala de acceleraţie, să circule preventiv şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi la cele rutiere. Amintim că scopul prezenţei pe drumul public a aparatului RADAR este unul preventiv, având ca efect disciplinarea participanţilor la trafic. Totodată, calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.”, a transmis Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!