10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Viorel Jinga, rectorul UMF Bucureşti, „Doctor Honoris Causa” al Universităţii Piteşti

Pe 15 ianuarie, în şedinţa festivă a Senatului Universităţii din Piteşti, într-o atmosferă solemnă dar, totodată, caldă s-a acordat cea mai înaltă distincţie academică, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului profesor universitar doctor Viorel Jinga, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” din Bucureşti, în semn de preţuire şi apreciere pentru rezultatele la nivel de excelenţă în mediul academic, precum în plan profesional şi managerial.

La eveniment, alături de comunitatea academică, au fost prezenţi reputate personalităţi cu recunoaştere internaţională din domeniul medical românesc, senatori, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, reprezentanţi ai administraţiei locale.

În deschiderea festivităţii, Preşedintele Senatului Universitar Mihaela Diaconu a salutat acceptarea distincţiei oferite domnului Rector Viorel Jinga, alături de personalităţi din domeniul ştiinţei, învăţământului academic şi managementului universitar, plasându-se astfel în Galeria personalităţilor – tezaur incontestabil al Universităţii din Piteşti.

Totodată, Rectorul Dumitru Chirleşean a apreciat disponibilitatea necondiţionată a profesorului Viorel Jinga de a se alătura comunităţii academice a Universităţii din Piteşti şi a apreciat că distinsul profesor poate fi numit un ambasador al mediului academic argeşean. De asemenea, Rectorul Chirleşan a reiterat rolul important pe care îl are Universitatea din Piteşti în formarea viitoarelor cadre medicale argeşene.

În cadrul evenimentului, alături de conducerea universităţii a luat cuvântul senatorul de Argeş, Cristina Stocheci şi medic totodată; P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, care a transmis un mesaj din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. În aceeaşi notă, mesaje de apreciere au fost adresate de către Ion Banzea, primarul comunei Poienarii de Muscel, locul natal al marelui profesor, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai mass-media locale.

Profesorul universitar doctor Viorel Jinga, noul membru onorific al Universităţii din Piteşti a mulţumit în plen pentru distincţia acordată şi a asigurat comunitatea academică de întreg sprijinul şi implicarea totală în dezvoltarea unor proiecte comune ale celor două universităţi. Într-o manieră demnă de un reputat cadru didactic universitar şi medic de elită, profesorul Viorel Jinga a captat atenţia auditoriului cu o prelegere argumentată ştiinţific pe o temă din domeniul de competenţă şi anume urologia. În finalul prelegerii a atins, cum era şi de aşteptat, subiectul campaniei de vaccinare în România. Domnia Sa a evocat pe scurt istoria bolilor pandemice în lume, precum şi eradicarea unor boli ca rezultat al vaccinurilor, concluzia fiind promovarea şi susţinerea ideii vaccinării.

Profesorul universitar doctor Viorel Jinga este Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale, Clinica Urologie – Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”, Bucureşti. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!