3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Bugetul Câmpulungului, rectificat din nou aseară

•Cea mai mare sumă care a generat nevoia de rectificare a bugetului local se cifrează la 600.000 lei, bani repartizaţi Câmpulungului prin Hotărâre de Guvern, pentru plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, pe luna decembrie. Prin Hotărârea Guvernului nr.1044/2020 s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, şi alocarea acestora bugetelor locale ale localităţilor enumerate. Printre acestea, şi Câmpulungul, care onorează astfel drepturile cuvenite celor în nevoie. Cei 600.000 lei sunt transferaţi capitolului „Asistenţa Socială în caz de invaliditate”, în cadrul căruia sunt împărţiţi astfel: 170.000 lei pentru cheltuieli de personal şi 430.000 lei pentru asistenţă socială.     

•Directoarea Iarca raportează o depăşire a veniturilor prognozate a fi încasate din prestări de servicii. Suplimentul de 120.000 lei este propus a fi folosit pentru bunuri şi servicii la capitolul „Colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilor”. Tot pentru bunuri şi servicii, dar la „Cultură, recreere şi religie”, vor fi consumaţi cei 12.500 lei proveniţi din donaţii şi sponsorizări.  

•Datorită unor cheltuieli care nu se vor mai face în acest an, se înregistrează nişte economii: 40.000 lei, cheltuieli de personal la capitolul „Autorităţi publice şi acţiuni externe”; 48.000 lei, cheltuieli de personal la capitolul „Alte servicii publice generale”, 50.000 lei, dobânzi la capitolul „Tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi”. Creditele bugetare disponibilizate se repartizează următoarelor cheltuieli: 45.000 lei – bunuri şi servicii la capitolul „Colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilor”; 2.000 lei – bunuri şi servicii la capitolul „Colectarea şi tratarea apelor reziduale”; 101.000 lei – burse la capitolul „Învăţământ”.  

•În completarea celor 101.000 lei pentru burse, se utilizează 119.080 lei din fondul de rezervă bugetară, pentru a se achita recompensele acordate elevilor din şcolile şi liceele câmpulungene. 

•Se apelează din nou la economiile anilor trecuţi, acumulate în excedentul bugetar, pentru a mai plăti nişte bani pentru investiţiile în reţelele de gaz: 10.500 lei, pentru extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe strada Şoseaua Naţională, 2950 ml”, şi 16.600 lei, pentru aceeaşi lucrare pe strada Valea Unchiaşului, 2015 ml, ca urmare a facturilor de regularizare parţială transmise de Distrigaz Sud Reţele. 

•Spitalul nu lipseşte de la ultima rectificare de buget pe 2020, graţie unei încasări de 349.940 lei din „Donaţii şi sponsorizări”. Este vorba despre sumele încasate în contul de execuţie bugetară, la venituri, şi a contractului de sponsorizare încheiat cu Holcim Romania SA. Ca să-i poată folosi conform planificării făcute de conducerea Spitalului Municipal – 24.820 lei pentru reactivi şi obiecte de inventar şi 325.120 lei pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport, la capitolul „Sănătate” -, era nevoie de votul Consiliului Local.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!