10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

O parte din oraș și patru localităţi din jurul Câmpulungului au rămas fără apă potabilă

•Probleme au fost şi în oraş, unde apa a curs cu presiune scăzută sau deloc, în zonele înalte

Mai multe zone din municipiul Câmpulung şi alte patru comune limitrofe au rămas, ieri, fără apă potabilă, după ce o conductă importantă de aducţiune a cedat, dis-de-dimineaţă, undeva pe strada Alexandru cel Bun, vizavi de staţia de carburanţi Rompetrol. Angajaţii societăţii Edilul CGA au făcut eforturi susţinute pentru remedierea avariei şi repunerea în funcţiune a întregului sistem, însă, cel puţin până la încheierea ediţiei, lucrurile nu au revenit la normal. Oamenii au fost sfătuiţi să folosească apă potabilă din surse alternative, cum ar fi izvoare şi fântâni publice care corespuns din punct de vedere al parametrilor fizico-chimici şi biologici, ori apă îmbuteliată.

Potrivit reprezentanţilor Edilul CGA, avaria a apărut pe o proprietate privată, cu suprafeţe locuibile şi dependinţe, la conducta de alimentare a rezervorului din cartierul Grui, situat în zona Măgura. Reprezentanţii firmei furnizoare de utilităţi au intervenit şi au oprit apa, care se scurgea cu generozitate prin gospodărie, după care s-au apucat să remedieze avaria. Muncitorii s-au abţinut să vorbească despre un timp limită de rezolvare a problemei la conducta de aducţiune, care măsoară în diametru 800 de milimetri. 

Angajaţii Edilul CGA au avut serios de furcă cu această avarie. „Vă comunicăm faptul că, în această dimineaţă, a apărut o avarie la conducta de alimentare a rezervorului Grui-Măgura, astfel încât vom fi nevoiţi să întrerupem treptat alimentarea cu apă a comunelor Bughea de Jos, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Schitu Golești. De asemenea, presiunea în sistemul de alimentare cu apă al municipiului Câmpulung va fi afectată. Printr-o serie de manevre, vom trece la alimentarea întregului municipiu (atât de pe malul drept, cât şi de pe malul stâng) din rezervorul situat în Calea Pietroasă. Echipele noastre de intervenţie au început deja toate operaţiunile necesare remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, se arată într-un comunicat de presă al Edilul CGA, semnat de directorul general Mihai Vasilescu. 

Ne aşteptăm şi pe viitor la astfel de incidente, în condiţiile în care conductele sunt vechi şi foarte vechi şi pot ceda oricând, iar autorităţile locale nu şi-au dat interesul să schimbe reţeaua de distribuţie a apei (ca să nu mai vorbim despre contribuţia unor cetăţeni, cum s-a întâmplat în cazul de faţă, la producerea unor astfel de întâmplări nedorite). Aleşii câmpulungenilor au avut alte priorităţi, alegând să arunce banii de pomană pe proiecte de doi bani, inutile şi greu de finalizat, gen centre de afaceri şi de informare turistică, patinoarul din “Kretzulescu”, modernizarea parcurilor şi a centrului istoric, a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, etc., etc., uitând, din păcate, că pe sub toate acestea rahatul şi apele menajere curg printr-o reţea veche, care poate oricând să murdărească peisajul şi aşa gri al municipiului, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori… Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!