Rectificarea bugetului Câmpulungului, aprobată de consilierii municipali la şedinţa din 26 noiembrie, a rezolvat câteva nevoi ivite la unele şcoli, la ADP şi la Primărie, în general, legate de pregătirile de sărbători şi de asigurarea unor măsuri suplimentare de siguranţă la accesul cetăţenilor şi al personalului în instituţie.
Directoarea Steluţa Popescu primeşte 18.500 lei pentru o centrală termică
Din nou în nevoie de fonduri, conducerea Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” n-a ratat nici rectificarea de buget a lunii noiembrie. Directoarea Steluţa Popescu se află între primii cinci manageri de unităţi şcolare ajutaţi de autorităţile locale în cursul anului, beneficiind de alocări suplimentare celor stabilite în momentul aprobării bugetului local. De data aceasta, managerul a solicitat şi a primit 18.500 lei, sumă necesară pentru achiziţia şi montarea centralei termice. Banii dislocaţi de Primărie, pentru a onora cererea directoarei de la fosta Şcoală Nr.3, provin din excedentul bugetar al anilor trecuţi.
„Dinicu” primeşte banii de burse şcolare
Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” şi-a asigurat banii de burse şi ajutoare sociale, într-un cuantum total de 19.500 lei: 18.000 lei, pentru plata burselor cuvenite elevilor din clasele a V-a şi a IX-a, şi 1.500 lei, pentru plata ajutoarelor sociale. Cea din urmă sumă este luată de la Liceul cu Program Sportiv, care nu mai are nevoie de ea, pentru a fi alocată cu aceeaşi destinaţie la „Dinicu Golescu”. Altă nevoie acoperită la o unitate de învăţământ a constat în 600 lei solicitaţi de Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Marina”, pentru plata transportului cadrelor didactice.
Legat tot de partea de nevoi speciale, Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Câmpulung a cerut o suplimentare cu suma de 290.000 lei, pentru plata ajutoarelor sociale în numerar, respectiv a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav.
ADP-ul şi-a asigurat fondurile pentru iluminatul de sărbători
Următoarele trei solicitări care au generat necesitarea unor corecturi ale bugetului, conform nevoilor apărute, au fost înaintate de către ADP. O dată, directorul Bogdan Pătru a cerut ca, în trimestrul IV, să poată folosi 65.000 lei, prevăzuţi la „Drumuri şi poduri”, pentru „Iluminatul public”. Cel mai probabil, transferul de fonduri de la un capitol la altul are legătură cu pregătirea oraşului de sărbători, moment marcat măcar printr-un iluminat festiv deosebit, dacă prin evenimente cu public nu se poate. Acelaşi capitol către care se îndreaptă atenţia Primăriei şi ADP-ului în luna decembrie, „Iluminatul public”, a beneficiat de o suplimentare cu 50.000 lei, „sumă necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă”, conform explicaţiei Economicului Primăriei. Cei 50.000 lei reprezintă cheltuieli de personal disponibilizate ca urmare a unor cheltuieli care nu se vor mai face în acest an la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”, putând astfel fi transferaţi în contul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Câmpulung.
Triajul de la intrarea în Primăria Câmpulung, finanţat cu 45.000 lei
Investiţiile Primăriei, care, de anul trecut, poartă denumirea de Serviciul de Dezvoltare Locală, împreună cu Achiziţiile şi Compartimentul de Programe – Prognoze, au avut cele mai multe propuneri de finanţat prin rectificarea de buget despre care relatăm. Ce s-a alocat până acum lucrării de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe strada Grigore Alexandrescu, tronsonul de 1800 metri liniari, n-a fost suficient, de vreme ce s-au cerut alţi 6.200 lei, luaţi din economiile înregistrate anii trecuţi.
În afara acestei suplimentări financiare, au avut nevoie de finanţare următoarele dotări: două proiectoare – 32.000 lei; licenţe programe informatice – 70.000 lei; aparat termoscaner – 15.000 lei; sistem de dezinfecţie la intrarea în Primărie – 10.000 lei; aparate de ozon – 20.000 lei. Acelaşi serviciu a mai cerut suplimentarea fondurilor aflate la discreţia autorităţilor executive, pentru bunuri şi servicii, cu 300.000 lei. M.B.