10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Coşmelia staţiei „Romarta”, demolată

Elena Lasconi face ce n-a fost în stare Liviu Ţâroiu

După aproape trei ani de la primele discuţii apărute în Consiliul Local Câmpulung pe tema demolării fostei staţii de autobuz de la „Romarta”, primarul Elena Lasconi pune în practică hotărârea vechilor aleşi. La o lună şi o săptămână de la învestirea în funcţia de primar, noul şef al Executivului duce la bun sfârşit unul din nenumărate lucruri lăsate neterminate de fosta conducere. Care, pe la jumătatea mandatului 2016-2020, s-a trezit că deţinătorii afacerilor din spaţiile închiriate de la foştii concesionari – dispăruţi ca efect al falimentului – n-au contracte cu Primăria, deşi plăteau conştiincios chiria pentru şederea în chioşcurile din staţie. Foştii aleşi au respins solicitarea lui Liviu Ţâroiu de a-i introduce în legalitate pe doi dintre cei trei patroni, unul având contractul de concesiune de la începuturi, din 1998, în vigoare.

Prin urmare, coşmelia trebuia demolată, lucru care nu s-a întâmplat, din primăvara anului 2018, până la începutul acestui mandat. În staţie nu mai rămăsese decât florăria care funcţiona fără să aibă un document încheiat cu Primăria, care îi lua chirie la „mica înţelegere”. Ceilalţi doi se retrăseseră de bună voie, realizând că nu vor avea „viaţă lungă” în şandramaua cu zilele numărate. Întrucât proiectele mari, lăsate încurcate de fostul primar, nu pot fi reluate fără o analiză şi fără finanţare, primarul Elena Lasconi a început cu ce se poate rezolva rapid. Astăzi, operaţiunea de demolare a condus la dezmembrarea unei părţi a amenajării, care va dispărea cu totul din peisajul central. Zona va fi supusă unei curăţenii straşnice şi îndreptării, până când va fi supusă unei reabilitări capitale, odată cu proiectul Bulevardului „Pardon”, care prevede reparaţii ale pietonalului şi carosabilului, de la fosta Sticlărie, până la Policlinică. „E.M.”                                                                 

 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!