16.5 C
Campulung Muscel
07/10/2024

Dr. Andrei Aron: „Personalul se îmbolnăveşte în spitale, pentru că nu respecta regulile, nu poartă corespunzător echipamentul de protecţie”

Principalul subiect al momentului este sănătatea, în prim plan, la nivel local fiind Spitalul Municipal Câmpulung, care îngrijeşte bolnavi COVID. Mulţi musceleni aşteaptă ca unitatea medicală să poată trata şi pacienţi cu altfel de afecţiuni în afara celor provocate de coronavirus, dar se pare că mai au de aşteptat din cauza creşterii numărului celor care se contaminează zilnic şi aproape nu mai au unde să fie îngrijiţi. Referitor la acest aspect, cititorii ne abordează frecvent, unii evidenţiind chiar aspecte din interiorul unităţii spitaliceşti, care, din punctul lor de vedere, avizat sau mai puţin, nu sunt ce trebuie.

O astfel se sesizare am primit-o de la un domn, colonel în rezervă Viorel Stamin, care semnalează nişte probleme cu care s-ar confrunta personalul medical de la Spitalul Câmpulung. Iată ce ne-a transmis câmpulungeanul: „Vreau să vă semnalez câteva probleme grave, cu care se confrunta personalul medical al Spitalului Municipal din Câmpulung. Sper şi cred că e bine să cercetaţi mai în detaliu faptul că, din cauza unor extinderi la reţeaua de oxigen, nu se mai poate stabili un circuit normal, pentru a putea proteja atât personalul medical din linia întâi, cât şi pacienţii din Secţia Chirurgie, secţie supraaglomerată. Personalul medical este obligat să circule pe terasă, deoarece circuitul a fost blocat în zona lifturilor… Au mai fost şi alte probleme de protecţie, care nu s-au respectat, cum ar fi supraaglomerarea zonei verzi, de circa 3-4 metri pătraţi, dimineaţa, cu 15-20 de cadre medicale, care sosesc de la celelalte secţii, pentru a lua fişele pacienţilor. Ar fi interesant ce ar zice domnul manager interimar dr. Mădălin Iordache despre aceste probleme. Este, totuşi, doctor, manager, ar trebui să organizeze circuitele, chiar şi în cazul când se lucrează la extinderea circuitului de oxigen. Organizarea este atributul managerului! Ce are de spus, cum justifică neregulile? Nu este de ajuns că a murit o asistentă medicală de COVID? De asemenea, semnalez că au fost cazuri recente de COVID dintre personalul medical şi ar fi trebuit ca cei care au lucrat şi au avut contact cu aceştia să fie trecuţi în izolare. Cum se respectă această regulă în spitalul acesta? Poate domnul manager să ne explice? Crede că pacienţii şi personalul medical sunt protejaţi doar pentru faptul că a fost decontaminată zona unde au lucrat la calculator cei contaminaţi cu COVID-19? Eu ştiu că se face o decontaminare detaliată, totală, care durează aproximativ o săptămână! Ar fi bine să îi cereţi părerea, atât a dr. Iordache, cât şi şefului Secţiei Chirurgie, dr. Berevoianu, care ţine secţia supraaglomerată de mai bine de două luni, şi personalul medical al secţiei este foarte puţin. Sper să acţionaţi cât de repede puteţi şi să trageţi un semnal de alarmă, până nu e prea târziu. Este spre binele comunităţii, al pacienţilor şi al cadrelor medicale din linia întâi, care luptă cu această pandemie.”, este petiţia trimisă de Viorel Stamin.

Consilierul primarului pe probleme de sănătate, dr. Andrei Aron ne-a răspuns prompt la situaţia semnalată de câmpulungean: „Pentru a putea extinde reţeaua de oxigen, esenţial pentru bolnavii de COVID-19 şi refuzată de vechea administraţie când erau mai puţine cazuri, după avizul DSP şi eforturi susţinute de a găsi soluţii, deoarece toate spitalele fac acest lucru, trebuie trecut de la etajul 1 prin etajul 2 spre etajul 3. Pentru aceasta va fi necesar de izolat zona lifturilor 2-3 ore într-una din zilele următoare, timp în care personalul poate rămâne pe cele două aripi ale secţiei, oricum, mereu şeful de secţie a certificat că se stă 7-8 ore zilnic în zona roşie. Cât despre aglomerarea etajului 2, în data de 23 iunie, dr. Stoica, epidemiologul şef al judeţului, a decis ca Secţia Chirurgie (etajul 2) să trateze doar confirmaţi cu COVID-19 (48) şi Secţia Medicală (etajul 3) doar suspecţi care sunt cazaţi singuri în salon, respectiv 14. Tocmai pentru a extinde reţeaua de oxigen şi pentru a schimba circuitele, actuala administraţie a obţinut reorganizarea etajului 3 cu 34 pozitivi şi 6 suspecţi şi Chirurgia cu 14 pozitivi şi 8 suspecţi. Şi, ca o completare, personalul se îmbolnăveşte în spitale pentru că nu respecta regulile. Stau înghesuiţi şi mănâncă la fel ca la pomană, beau cafele împreună şi nu poartă corespunzător echipamentul de protecţie. Cu toate că ştiu foarte bine cum să-l folosească şi au absolut tot ce le trebuie ca să fie în siguranţă.” “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!