10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Ovidiu Puiu: „Voi lupta în Parlament pentru şcoli inteligente!”

Prof. univ. dr. Ovidiu Puiu, candidat PSD Argeş pentru Senatul României, se arată profund îngrijorat de situaţia învăţământului românesc, în condiţiile în care, din cauza pandemiei scăpată de sub control de către actualii guvernanţi, şcolile au fost închise, dar nu toţi elevii au acces la educaţia on-line.

„A lăsa un singur elev fără acces la educaţie este de neacceptat! A lăsa zeci, sute sau mii de copii fără un astfel de acces înseamnă încălcarea dreptului la învăţătură! În realitate, nu ştim cu exactitate câţi dintre copiii României au astăzi acces la educaţie, în condiţiile în care toate şcolile din ţară au lacătul pe uşă! Nu ştim clar câte tablete au fost distribuite şi câte mai sunt de distribuit, câte şcoli au conexiune la Internet şi câte nu, câţi profesori fac sau nu orele în on-line! Şi toate acestea se întâmplă în ţara care are deja una dintre cele mai mari rate de părăsire timpurie a şcolii! În plus, Monitorul European al Educaţiei şi Formării – ediţia noiembrie 2020 – avertizează asupra riscului de agravare a inegalităţilor deja accentuate în România, cu repercusiuni deosebit de grave pe termen scurt şi mediu. Ca viitor parlamentar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru ca în România secolului al XXI-lea să nu mai existe niciun copil care nu are acces garantat şi facilitat de stat la educaţie! Voi lupta pentru: şcoli inteligente pentru copii inteligenţi, şcoală cu program prelungit, burse pentru elevi, modernizarea arhitecturii curriculare, susţinerea capitalului uman din educaţie şi dialogul continuu şcoală – elevi – părinţi – profesori! Pentru că educaţia ne face ceea ce suntem!”, afirmă Ovidiu Puiu.

Realizat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL la comanda PSD – Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!