0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Şefii Pieţelor şi Poliţiei Locale, destituiţi din funcţii

Incompetenţa i-a „zburat” din funcţii pe doi dintre şefii agreaţi de fosta administraţie, Ionel Vlădescu şi Dragoş Nicolae, care lasă impresia că se joacă, în timp ce coronavirusul are o răspândire năucitoare şi la Câmpulung. Lăsaţi de fostul primar Liviu Ţâroiu să lâncezească în funcţiile călduţe şi sigure, aceştia au avut impresia că primăriţa Elena Lasconi glumeşte cu ei când le-a cerut să organizeze impecabil spaţiul de comerţ din interiorul halei Pieţei Centrale. Tot ce aveau aceştia de făcut erau sarcini simple, luate, însă, de responsabili în derâdere, pe principiul care a funcţionat în timpul unor superiori excesiv de toleranţi: „Las’ că merge şi aşa”.

Astăzi, nu le-a mai mers nici unuia, nici altuia. Lui Ionel Vlădescu, directorul SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, i se impusese obligaţia de a scoate geamurile de pe trei laturi ale halei, pentru a crea ventilaţia necesară spaţiului interior. La sectorul „Brânzeturi”, de asemenea, trebuiau scoase ferestrele termopan către exterior. Era singura modalitate în care Piaţa Centrală putea funcţiona cu negustorii şi cumpărătorii în interior. În mod normal, după lege, Piaţa Centrală trebuia să fie închisă timp de o lună, aşa cum s-a întâmplat peste tot în ţară. Însă prefectul Emanuel Soare, venit joi, la Câmpulung, a găsit o soluţie de compromis, care să ajute şi pieţarii, dar şi muscelenii obişnuiţi să-şi facă provizii din complexul comercial.       

Vlădescu a avut timp de joi, de când a venit prefectul, până astăzi, ziua cu cei mai mulţi târgoveţi, ca să demonteze geamurile, în ideea creării siguranţei necesare pentru lumea din incintă. Iar şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, avea şi mai puţin de făcut decât Vlădescu. Potrivit declaraţiei primarului Elena Lasconi, „să posteze un om la spaţiul de acces în hală, care să le arate cetăţenilor pe unde intră şi pe unde ies. În plus, să ia temperatura fiecărui om care pătrunde în piaţă şi să asigure acţiunea de dezinfecţie.”

 

„La Câmpulung, nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor! Am hotărât să închid Piața Centrală, pentru că nu s-au respectat regulile. După cum bine ştiţi, săptămâna trecută, am încercat s-o redeschidem, cu sprijinul prefectului, cu sprijinul DSP, al Jandarmeriei şi al Poliţiei Municipale, dar şeful Pieţei nu a respectat regulile de a tăia cele două rânduri de geamuri şi să se taie şi pe partea cealaltă, ca să se facă circuit de aer. Tocmai din acest motiv i-am eliberat din funcţie pe şeful Pieţei şi pe comandantul Poliţiei Locale, pentru că nu asigurat pază, dezinfectant şi termometru, aici, la intrare, aşa cum trebuia să fie făcut. Din păcate, astăzi, închid acum piața, o s-o redeschidem mâine, după ce se vor lua toate măsurile acestea de siguranţă, pentru că aici nu merge şi aşa, ca până acum.”, este mesajul primarului Elenei Lasconi lansat, duminică, după inspecţia din Piaţa Centrală. 

Astăzi, când primarul Elena Lasconi a ajuns în Piaţa Centrală, mai să i se facă rău, văzând cât au înţeles Vlădescu şi Nicolae din dispoziţiile sale. Şeful Pieţelor nu scosese decât geamurile din faţă, iar ventilaţia se rezuma la a împinge aerul către spatele halei, de unde nu se risipea în afară, cum ar fi trebuit, ci rămânea blocat în spatele încăperii. Iar la „Brânzeturi” fuseseră scoase termopanele care dădeau spre hală, nu spre exterior. Aşadar, aici intra aerul din piaţă.  

Cât despre agentul de la intrare al Poliţiei Locale, care ar fi trebuit să măsoare temperatura şi să dirijeze muşteriii pe unde să intre şi să iasă, ca să nu se mai formeze blocaje la căile de acces…, acesta lipsea cu desăvârşire. Primarul Elena Lasconi s-a întâlnit cu poliţiştii locali în timpul promenadei prin piaţă, aşa cum îi vedeţi de obicei, contemplând peisajul. Dar la „post” nu era nimeni.

Iată, deci, cu câtă seriozitate sunt tratate dispoziţii simple, menite să ne protejeze sănătatea, de şefii lui Ţâroiu, care a încurajat superficialitatea, neputinţa şi lenea, până la urmă. De astăzi, Vlădescu şi Nicolae au fost destituiţi din funcţii de primarul Elena Lasconi, care va parcurge procedura în astfel de situaţii unice pentru bugetarii Primăriei Câmpulung. Cei doi vor explica derapajele în activitate în faţa Comisiei de Disciplină şi, totodată, Consiliul Local, care va fi înştiinţat şi consultat, va fi cooptat în decizia de înlocuire a celor doi şefi cu oameni straşnici, cu care primarul poate pune în practică măsurile de temperare a pandemiei la Câmpulung. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vor apărea noutăţi.                  

 

                           

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!