18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Consiliul Local a aprobat solicitarea către DSP Argeş a redeschiderii Spitalului pentru bolnavii non-COVID

Condiţiile de lucru în pandemie au generat trei proiecte de hotărâri pregătite pentru şedinţa extraordinară a Consiliului Local de miercuri, 28 octombrie. Iniţiativele directorilor Mădălin Iordache şi Iuliana Podea stau la baza unor adrese destinate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Prima are ca subiect reorganizarea Secţiilor Chirurgicală şi Medicală cu infectaţi cu COVID-19 şi suspecţi. A doua: reorganizarea corpului central al Spitalului pentru a trata şi bolnavi non-COVID. Iar a treia: mutarea ambulatoriului ORL din pavilionul Psihiatrie – Oncologie – Oftalmologie la Policlinica din Câmpulung. Iar în spaţiul eliberat să fie mutat ambulatoriul Oncologie, care nu mai poate funcţiona, din cauza înrăutăţirii vremii, în containerul din curtea Spitalului.                 

Redistribuirea suspecţilor şi bolnavilor de COVID-19 între etajele 2 (Chirurgie) şi 3 (Medicală)

Primul proiect de hotărâre legat de Spitalul Câmpulung le cerea aleşilor municipali să aprobe solicitarea înaintată Direcţiei de Sănătate Publică, pentru reorganizarea Secţiilor Chirurgicală, de la etajul 2, şi Medicală, de la etajul 3, cu pacienţi confirmaţi COVID-19 şi suspecţi. Primarul Elena Lasconi urma să fie împuternicită să semneze în numele Consiliului Local această solicitare având ca destinatar DSP Argeş. Hotărârea trebuie adusă la îndeplinire de către consilierul primarului, Andrei Aron.

Argumentele acţiunii de redistribuire a suspecţilor şi bolnavilor de COVID-19 între etajele 2 (Chirurgie) şi 3 (Medicală), „în funcţie de patologie şi disponibilitatea personalului medico-sanitar”, arată astfel: 

„1.La şedinţa organizată la Prefectură, în data de 20 octombrie, doamna dr.Sorina Honţaru a recomandat, printre altele, creşterea numărului de prize de oxigen pentru patologia COVID. Prin urmare, pentru a crea front de lucru alternativ pentru cele două etaje, având în vedere faptul că la nivelul celor două etaje nu există decât câte două prize de oxigen la 48 de paturi de bolnavi şi 14 suspecţi,

2.Deja, de şapte luni, personalul a tot fost detaşat din alte secţii în Secţia Chirurgie şi, legal, mai mult de două luni, fără acord, nu se poate. Deci Secţia Chirurgie, cu 48 de bolnavi, este în deficit mare de personal, faţă de Medicală, unde sunt trataţi maxim 14 bolnavi, din luna iunie. Personalul medico-sanitar al celor două secţii este similar ca număr. 

3.Specificul personalului angajat pe cele două secţii este oarecum neadecvat, având în vedere că la Secţia Chirurgie sunt trataţi, în majoritate, bolnavi de COVID-19 cu comorbidităţi medicale, aflaţi în îngrijirea medicilor de la Secţia de Medicină Internă, Boli Infecţioase, Cardiologie, etc.  

4.Există aviz epidemiologic cu funcţionarea pe o singură secţie, în ambele aripi, în regim mixt, pozitivi şi suspecţi COVID-19, după care a funcţionat şi funcţionează Secţia Obstetrică-Ginecologie, de la etajul 4, încă din 7 aprilie, iar etajul 2 – Secţia Chirurgie a funcţionat în perioada 7 aprilie – 26 iunie, când domnul dr.Adrian Stoica (n.r. medic epidemiolog şef) a vizitat secţia şi a decis redistribuirea paturilor între cele două etaje, 2 şi 3, dispunând ca Secţia Chirurgie să trateze doar bolnavi de COVID-19 şi Secţia Medicală, doar suspecţi. 

Vă rugăm să analizaţi cu celeritate solicitarea noastră.”, este un fragment al solicitării pregătite pentru Direcţia de Sănătate Publică Argeş, semnată de primarul Elena Lasconi. Argumentaţia prezentată este extrasă din adresa înaintată Primăriei de către directorul interimar Mădălin Iordache şi directorul medical Iuliana Podea, care au solicitat municipalităţii să-i sprijine în obţinerea acordului DSP Argeş, avizul epidemiologic, repetăm, fiind obţinut de principiu. Cei doi directori solicită autorităţilor să întreprindă rapid toate demersurile necesare, „deoarece extinderea reţelei de oxigen este în curs pentru Compartimentul Psihiatrie şi am dori obţinerea şi implementarea cât mai rapidă a soluţiei tehnice, demers ce poate fi demarat doar după distribuirea bolnavilor şi suspecţilor de COVID-19.”, încheie directorii Iordache şi Podea.                                           

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!