Cel dintâi angajament asumat de primarul Elena Lasconi în momentul depunerii jurământului prinde contur în realitate. A doua zi după învestirea în funcţie, noul conducător al municipiului a întocmit un „plan de bătaie” în chestiunea racordării la reţeaua de gaz a gospodăriilor de la periferiile Câmpulungului care nu beneficiază de această facilitate. După stabilirea celor 59 de străzi din oraş, ai căror locuitori aşteaptă, de decenii, introducerea conductei, proaspătul şef al Executivului şi-a propus să meargă personal pe teren, însoţind zece echipe mobile, constituite din angajaţi ai Primăriei şi voluntari. Acţiunea a fost programată astăzi, de la ora 8.00, scopul fiind deplasarea reprezentanţilor administraţiei locale pe toate cele 59 de artere lipsite de reţeaua de gaz. Elena Lasconi a dorit să le vorbească oamenilor faţă în faţă, conform promisiunii din timpul campaniei electorale, şi să-i invite personal pe viitorii beneficiari ai utilităţii la Primăriei.
Primirea cetăţenilor, cu actele necesare, pe baza cărora va fi planificată şi pusă în practică investiţia, se va face „în mod programat, pentru asigurarea accesului tuturor cetățenilor la serviciile publice şi de utilitate publică, într-o manieră cât mai eficientă.”, precizează primarul Elena Lasconi.
♦59 de străzi din Câmpulung nu sunt racordate la reţea
Potrivit unui comunicat transmis în prima zi de activitate a acesteia, străzile neracordate la reţeaua de gaz din Câmpulung, care n-au fost incluse în proiectele cu finanţare europeană – prin GAL Câmpulung Muscel şi Programul Operaţional Infrastructură Mare – sunt următoarele:
♦Şoseaua Naţională veche;
♦Şoseaua Naţională (parţial, până la 69B);
♦Ocnei;
♦Plăieşi;
♦Valea Româneştilor;
♦Ion Giurculescu;
♦Colonel Ion Alexandrescu;
♦B.P. Haşdeu;
♦C.A. Rosseti;
♦Walter Mărăcineanu (Fundătura);
♦Locotenent Baloleanu;
♦Dumitru Ionescu Berechet;
♦Eremia Grigorescu;
♦Fundătura Biserica Marina;
♦Negru Vodă;
♦Aleea Plopilor;
♦Nicolae Rizeanu;
♦Ion Săvulescu;
♦Petre Zamfirescu;
♦Maior Braşoveanu;
♦Sculptor Constantin Baraschi;
♦Locotenent Cepleanu;
♦Gării;
♦Constantin Noica;
♦Petre Ţuţea;
♦Fătuleşti;
♦Giugeşti;
♦Coasta Grui;
♦Aleea Decovilului;
♦Drumul Godeni;
♦Grădiştei;
♦Islaz;
♦Blocurile din Aleea Pescăreasa;
♦Drumul Uzinei;
♦Grigore Alexandrescu;
♦Stănoi;
♦Valea Bărbuşii;
♦Chilii;
♦Valea Furnicii;
♦Izvorului;
♦Leculeşti;
♦Livadiei;
♦Pârşenilor;
♦Târgoviştei;
♦Doctor Nicolae Fălcoianu;
♦Alexandru cel Bun;
♦Creţişoara;
♦Calea Braşovului;
♦24 Ianuarie;
♦Bazinul de Apă;
♦Neagoe Basarab;
♦Fundătura Bisericii;
♦Horia;
♦Anton Pann;
♦Fundătura Pravăţ;
♦Calea Măgurii;
♦Uzina ARO
♦Câmpulungenii de pe 11 străzi sunt aşteptaţi, joi şi vineri, la Primărie
După informarea realizată de oamenii Primăriei la faţa locului, discutând cu fiecare proprietar în parte, joi şi vineri, 22 şi 23 octombrie, au fost programaţi să se prezinte, cu actele necesare, cetăţenii de pe străzile: Islaz, Drumul Uzinei, Grigore Alexandrescu (de la nr.69 în sus), Stănoi, Valea Furnicii, Pârşenilor, Valea Bărbuşii, Izvorului, Livadiei, Chilii şi Leculeşti.
Primirea solicitanţilor se face mâine şi poimâine, la Camera 18, unde a funcţionat „Casa Căsătoriilor” – Biroul Stare Civilă, după următorul program:
♦Joi, 22 octombrie: între orele 08.00 – 18.00;
♦Vineri, 23 octombrie: între orele 08.00 – 15.30.
Programul de lucru pentru cetăţenii care locuiesc pe celelalte străzi va fi comunicate ulterior.
♦Ce acte – ORIGINALE!, nu copii – vă sunt necesare
Întrucât dosarele vor fi realizate în format electronic, câmpulungenii trebuie să aducă doar documente originale, nu copii xerox. Iată ce acte sunt necesare:
Carte de identitate;
♦Act de proprietate (în cazul în care casa este veche şi nu aveţi contract de vânzare-cumpărare, este suficientă o adeverinţă că sunteţi înscris în ROL-ul Primăriei, care vă va fi eliberată pe loc);
♦Autorizaţia de construire a imobilului (în cazul în care sunteţi proprietarul terenului, dar încă nu aţi început construcţia imobilului, dar vă doriţi branşarea la reţeaua de gaz);
♦Planul de încadrare în zonă ( în cazul în care nu există, funcţionarii Primăriei vă vor sprijini);
♦Planul de situaţie la scara 1:500 din documentația cadastrală a proprietăţii, conţinând inventarul punctelor de pe perimetrul corpului de proprietate, în sistem de coordonate. Stereografic 1970 (după caz); Plan de situaţie; 1:2000 ( în cazul în care nu există, funcţionarii Primăriei vă vor sprijini)
♦Tabel coordonate stereo (din cadastru).