25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Unde se extinde reţeaua de gaz la Schitu Goleşti

La două zile după desfăşurarea alegerilor locale, consilierii locali de la Schitu Goleşti s-au şi întrunit într-o şedinţă ordinară, în cadrul căreia cel mai de interes punct al ordinii de zi l-a reprezentat hotărârea de extindere a reţelei de gaz în comună. Cerinţa Executivului condus, în următoarea legislatură, tot de către Tudorel Vasile Miriţă, adresată Consiliului Local, a constat în aprobarea încheierii contractelor de cofinanţare cu SC Distrigaz Sud Reţele SRL. Investiţia, realizată la dorinţa cetăţenilor care au solicitat autorităţilor „implicarea financiară”, este susţinută cu fonduri de la bugetul local. 

Contribuţia Primăriei în cadrul colaborării cu compania de gaz, care a primit votul Legislativului localităţii la sfârşitul lunii trecute, arată astfel: 

Uliţa Olteanu (85 de metri): cofinanţare a autorităţii locale – 44.917,74 lei;  

Uliţa Ghiţuleşti – Matei (120 de metri): cofinanţare a autorităţii locale – 60.898,25 lei;

Uliţa Pătraşcu (60 de metri): cofinanţare a autorităţii locale – 33.419,96 lei;

Uliţa Predoiu (80 de metri): cofinanţare a autorităţii locale – 41.855,87 lei. 

Totalul sumei care va fi utilizată din bugetul comunei se ridică la 181.091,82 lei. 

Fostul Consiliu, întrucât dezbaterea a avut loc înaintea învestirii aleşilor din mandatul 2020-2024, a mai aprobat cedarea în folosinţa operatorului SC Distrigaz Sud Reţele SRL a conductelor de distribuţie nou executate. „SC Distrigaz Sud Reţele SRL va putea racorda solicitanţii la reţeaua care se va realiza în regim de cofinanţare, cu respectarea legislaţiei aplicabile în domeniul gazelor naturale, fără îndeplinirea altor formalităţi şi fără emiterea de către Primăria Schitu Goleşti a unor adeverinţe / acorduri în acest sens.”, redăm din hotărârea proaspăt adoptată de vecinii Câmpulungului. Primarul Tudorel Vasile Miriţă a fost împuternicit să semneze contractul de cofinanţare privind extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale la Schitu Goleşti.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!