20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Membrii Sanitas, în grevă japoneză

De miercuri, membrii Federaţiei Sanitas au declanşat în întreg sistemul sanitar din ţară greva japoneză, formă de protest care nu presupune întreruperea activităţii, la care s-au alăturat cadre medicale şi personal auxiliar sau de asistenţă socială din Argeş.

Începând din 7 octombrie, angajaţii din toate spitalele argeşene, Direcţia de Sănătate Publică, Centrul Teritorial de Sânge, cabinetele şcolare, creşe, unităţi medico-sociale, DGSAPC, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Piteşti, au declanşat greva japoneză, fără întreruperea activităţii, cu purtarea unei banderole cu însemne inscripţionate „GREVĂ SANITAS”, conform hotărârii Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas din 1 octombrie. Potrivit preşedintei Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică, acest protest va dura până la găsirea unor soluţii de rezolvare a problemelor semnalate de foarte multe ori de sindicat către factorii abilitaţi şi niciodată rezolvate până acum.

„Prin această manifestare de protest vrem să atragem atenţia domnilor guvernanţi că salariaţii din prima linie sunt consideraţi eroi doar la modul declarativ, în rest nu au parte decât de sfidare, nepăsare şi umilinţă. Au parte de legi votate în Parlamentul României în unanimitate, Legea 56/2020, promulgată de preşedintele României, care nu a fost atacată la CCR de către Guvern, lege care, însă, spun domnii guvernanţi, nu are sursă de finanţare. Eroii au parte de astfel doar de foarte multe promisiuni, deşi, în această perioadă de pandemie, de aproape 7 luni, au depus eforturi uriaşe! Sunt epuizaţi fizic şi psihic, sunt expuşi zilnic riscului de a se infecta cu acest virus ucigaş, de a-şi infecta familiile, de a rămâne cu sechele în urma acestor infectări. Unii dintre ei au şi murit! Cea mai mare parte dintre cei din linia întâi nu şi-au efectuat nici măcar concediile de odihnă legale, din cauza lipsei de personal…”, spune Doina Fănică.

În condiţiile în care autorităţile nu găsesc soluţii reale la problemele semnalate, membrii Consiliului Sanitas din 13 octombrie sunt decişi să aplice şi alte forme de protest sindical, cu respectarea legislaţiei specifice perioadei de criză pe care o traversăm. Acest lucru include chiar şi acţionarea în instanţă a angajatorilor ce nu respectă legea şi o interpretează după bunul lor plac.

Revendicările Sanitas

Punerea în aplicare a legislaţiei cu caracter salarial, în vigoare la această dată. Acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, DSP-uri, medicină şcolară, unităţile de asistenţă medico-socială, care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2. Acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile de asistenţă socială care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2. Acordarea sporului de până la 30% pentru personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru tot personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din medicina şcolară. Acordarea sporului de 55 – 85% pentru personalul din unităţile sanitare şi DSP-uri. Deblocarea posturilor în unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială. Asigurarea echipamentelor/materialelor de protecţie în cantitatea/calitatea necesare pentru o optimă protecţie a personalului expus infectării cu noul virus. Acordarea, începând cu 1 ianuarie 2021, a salariilor prevăzute de Legea nr.153/2017, pentru anul 2022, pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială. Calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială. Relansarea dialogului social real la toate nivelurile. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!