18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Trei magazine de haine, prădate de un câmpulungean

Un câmpulungean de 48 de ani s-a ales cu o condamnare cu suspendare, după ce a sustras obiecte de îmbrăcăminte din trei magazine din municipiu. Bărbatul a „operat” cu vânzătorii de faţă, fiind identificat după imaginile surprinse de camerele de supraveghere din buticuri. De fapt, acesta numai cu astfel de „găinării” se ocupă. Acum trei ani, încârduit cu alt câmpulungean, a furat ţigări şi băuturi alcoolice dintr-un magazin din mall, la Piteşti. Şi în acest caz, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere au scos la iveală că „Americanul” şi „Chiriţă” au prădat magazinul din centrul comerciale de cinci ori.

Este vorba de Sorinel Vasile Chiriţă, care a fost trimis în judecată pentru furt calificat la începutul acestui an, pentru trei fapte săvârşite în 2019. Pentru această infracţiune, în formă continuată, Judecătoria Câmpulung a stabilit, pe 29 septembrie, o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru câmpulungean, pe care o va executa sub supraveghere pe un termen de doi ani. În acest interval, Chiriţă trebuie să respecte mai multe măsuri impuse de instanţă, inclusiv să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţarea unui magistrat. Tot ca o obligaţie de supraveghere, inculpatul va presta 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulung.

Magistratul de caz i-a atras atenţia bărbatului că, dacă nu respectă măsurile impuse sau în termenul de supraveghere săvârşeşte altă infracţiune, i se revocă suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Cele trei firme păgubite, prin reprezentantele lor, s-au constituit părţi civile în dosar, astfel, odată cu condamnarea, a fost admisă şi acţiunea civilă. Sorinel Vasile Chiruţă a fost obligat de instanţă să plătească prejudiciile aduse: către Preţuri pentru Tine SRL, reprezentată de Ioana Corina Şotcan, trebuie să vireze 50 de lei; către Claudena Super Com SRL, reprezentată de Mariana Şerb, 240 de lei; iar către Gedalexim Mag SRL, prin Daniela Minciunescu, suma de 70 de lei. Inculpatul va fi cel care va suporta cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 400 de lei. Decizia Judecătoriei Câmpulung poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!