20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Primul primar din Câmpulung invitat de marile televiziuni, după victoria în alegeri

Elena Lasconi, prima femeie primar din istoria Câmpulungului, cu un procent zdrobitor faţă de contracandidaţii săi, este şi singur edil care a apărut la televiziunile naţionale imediat după câştigarea alegerilor. Toată numai zâmbet, afişând siguranţă de sine şi sinceritate, fosta jurnalistă a vorbit peste tot cu dezinvoltura caracteristică, mânată de o ambiţie extraordinară de a schimba lucrurile, despre momentul său de glorie, din 27 septembrie, un moment care este şi al câmpulungenilor care au vrut altceva pentru urbea lor, despre lupta politică pe care a dus-o, dar şi despre viitorul municipiului.   „Întotdeauna am spus că nu este vorba despre alegerea unui rege la Primărie, căruia să-i pupi inelul!”

„Nu folosesc vorbe mari, am făcut istorie, câmpulungenii au făcut istorie. Este pentru prima dată în istoria Câmpulungului când este ales un primar femeie, dar aici s-a bătut foarte mult monedă că sunt venetică şi că nu sunt născută în Câmpulung Muscel. Asta a trâmbiţat vechea clasă politică de aici, dar eu am spus întotdeauna că oamenii ăştia minunaţi sunt nişte oameni inteligenţi şi nu se mai lasă cu vorba şi cu promisiunile pe care le foloseşte vechea clasă politică. E foarte simplu de ce m-au ales oamenii. Pentru că au văzut că nu am discurs politic, că sunt un om autentic şi iubesc oamenii. Eu am intrat în politică pentru a folosi politica exact ca un instrument, pentru a ajuta oamenii şi pentru a face lucruri bune în oraşul acesta pe care eu îl iubesc şi pe care eu îl simt acasă. O să se vorbească despre Câmpulung aşa cum se vorbeşte acum despre Oradea, despre Ciugud, despre un oraş cochet din Europa. Îmi doresc să fiu un exemplu pentru oamenii de bună credinţă, cinstiţi, pe care îi rog să intre în politică şi să facă lucruri bune pentru România. Întotdeauna am spus că nu este vorba despre alegerea unui rege la Primărie, căruia să-i pupi inelul. Este vorba despre alegerea oamenilor la Primărie şi asta trebuie să înţeleagă vechea clasă politică. Să ştiţi că nu sunt o idealistă care nu mai are texte acum, sunt şi un om pragmatic, dar ştiu că, de fapt, acesta este secretul. Vechea clasă politică, chiar şi aici la Câmpulung, a angajat consultanţi, a cheltuit o grămadă de bani în campania electorală pentru a veni cu toate armele împotriva mea, dar nimic nu ne-a stat în cale ca să avem peste 55%.”, a declarat Elena Lasconi la Digi24.

„Câmpulung este oraşul meu de suflet, acasă!”

„Nu am avut timp să mă bucur încă, dar m-am bucurat foarte mult că a fost şi pentru prima dată când câmpulungenii au ieşit în stradă în aceşti ultimi 30 de ani. Am hotărât să mă ridic de pe canapea, să nu mă mai plâng din faţa televizorului sau să ies doar la proteste în stradă şi am zis că vreau să fac ceva concret. Acesta este locul pe care eu îl iubesc foarte mult, Câmpulung este oraşul meu de suflet, acasă! Eu am simţit mereu că aici vreau să trăiesc şi aici vreau să îmbătrânesc. Nu vreau când ies la pensie să-mi luxez picioarele în aceleaşi gropi care sunt şi astăzi în Câmpulung. Te doare sufletul, pentru că este un oraş  extraordinar, cu o istorie care te copleşeşte, dar, totodată, aici e şi o lipsă totală de nevoi absolut esenţiale cum ar fi apă, canalizare, asfalt. E momentul să ne apucăm de treabă. Nu am intrat în politică pentru a viza un post de parlamentar, ci pentru a face „gospodăreală”  la Câmpulung. Eu nu-mi doresc să ies la pensie din funcţia de primar, ci îmi doresc să fiu urmată şi de alţii, pentru că numai în felul acesta putem să schimbăm clasa politică din România, care este destul de sulfuroasă. Mă întrebau colegii: ce-ţi trebuie ţie să te duci acolo, într-un oraş blocat în anii ’90, un oraş unde este crima organizată în floare, de ce vrei  să te baţi cu vechea clasă politică care este foarte bine închegată? Faptul că iubesc oamenii, pentru că de asta am făcut jurnalism, că îmi place să vorbesc cu oamenii. E un scor istoric pentru candidaţii USR-PLUS în România. Este atât de simplu, iubirea de oameni nu este un idealism, nu este un slogan populist, este, pur şi simplu, un firesc al lucrurilor. Parlamentarii, guvernul, preşedintele îl dau primarii, prin exemplul lor de bună practică sau nu. E foarte important ca oamenii de bună credinţă să se implice în administraţia publică locală, pentru că noi doar în felul acesta putem să schimbăm România. Noi suntem pe hartă, pentru că oameni curajoşi, eroi, şi-au dat viaţa gândindu-se la perspectivă şi la viitor. Şi acum, în momentul acesta, eu consider că nu ne mai permitem să pierdem români, nu ne mai permitem să pierdem câmpulungeni. De data aceasta, vă spun cu inima pe mână, este vorba de alegerea câmpulungenilor la Primărie şi nu despre alegerea unui rege în faţa căruia să faci plecăciuni. Trebuie să schimbăm mentalitatea asta, pentru foarte mulţi dintre primari, oraşul sau comuna în care sunt aleşi devine un fel de tarla, un fel de moşie sau o moştenire de familie. De data aceasta, trebuie să schimbăm puţin lucrurile şi să înţeleagă toţi oamenii că, de fapt, primarul este angajat prin vot ca să aibă grijă de comunitate. Eu chiar îmi doresc lucrurile asta să le fac ca la carte şi cu foarte mult suflet le fac.”, a spus noul primar al Câmpulungului la Antena 3.  

„Sută la sută voi face treabă!”

„Abia aştept să mă apuc de treabă. Nu am câştigat Primăria din Câmpulung Muscel, au câştigat câmpulungenii Primăria din Câmpulung. Şi nu am câştigat, i-am zdrobit, rezultatul final e undeva la 57-58% şi mă bucur foarte tare. Asta spune foarte multe despre puterea poporului şi despre ceea ce le-au transmis câmpulungenii acestor băieţi care au condus în ultimii 30 de ani aici şi care practic şi-au cam bătut joc de acest oraş. (…) E aşa fain, e aşa de nu poţi să-ţi imaginezi, e ceva ce nu am mai trăit de la Revoluţie. Atunci, aveam 18 ani şi am simţit exact acelaşi lucru, cred că un pic mai intens acesta de acum, de la Câmpulung. Sută la sută voi face treabă, pentru că eu de aceea am intrat în politică. Din exterior politica se vede urât, din interior este şi mai nasol. (…) O să vedeţi, Câmpulungul o să fie un oraş despre care o să se vorbească mai ceva decât Oradea şi Ciugud în prezent şi o să fim prezenţi şi la târgurile internaţionale, deci o să jucăm în altă ligă.”, a promis Elena Lasconi în emisiunea „La Măruţă”, de la Pro TV.  Ama IVAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!