20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Dosar penal la Ţiţeşti, după ce unii votanţi au declarat că au primit mai multe buletine de vot

Duminică, în ziua alegerilor, mai multe sesizări au fost făcute la IPJ Argeş, privind fraude electorale. Unele dintre ele nu s-au confirmat, dar au fost şi situaţii în care au fost întocmite patru dosare penale.

La nivelul IPJ Argeş s-au primit 36 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma verificărilor. Cu privire la 10 dintre acestea, se efectuează în continuare verificări. Duminică, 27 septembrie, până la ora 19.00, au fost dispuse două sancţiuni contravenţionale, fiind aplicate cinci amenzi, în valoare totală de 1.000 de lei. Au fost întocmite şapte dosare penale, patru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, unul conform art. 228, privind dispariţia unei ştampile de vot, unul privind săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals şi unul pentru ameninţare. „Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.”, a fost declaraţia de presă făcută de Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Unul dintre dosarele penale a fost întocmit la o secţie de votare din comuna Ţiţeşti, acolo unde mai mulţi votanţi au declarat că au primit din partea membrilor comisiei mai multe buletine de vot. În urma numărătorii buletinelor rămase în secţie, poliţiştii au constatat că reclamaţia se adevereşte. Se fac în continuare cercetări sub acuzaţia de fraudă electorală şi neglijenţă în serviciu. Un alt dosar a fost întocmit la Curtea de Argeş, acolo unde un cetăţean din Marea Britanie a votat, deşi nu are acest drept, iar la Săpata, unul dintre candidaţii la funcţia de primar a reclamat că a fost ameninţat de tatăl actualului primar. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!