25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Trei constructori şi asociaţii lor concurează pentru un contract de 774.000 lei, la Mihăeşti. Obiectul lui: drumurile şi podeţul stricate de ploi

Unul dintre cele mai atractive contracte ale perioadei este pus la bătaie de Primăria Mihăeşti. Prin lucrarea în valoare de 773.678,50 lei – estimarea autorului documentaţiei care a stat la baza organizării licitaţiei – se urmăreşte refacerea unor drumuri locale afectate din comună, cu o lungime de 5,35 kilometri, în satele Mihăeşti, Valea Bradului, Furnicoşi, Valea Popii, Drăghici şi Văcarea. Pe 10 august, pe portalul achiziţiilor întreprinse de instituţiile bugetare a fost lansată invitaţia din partea autorităţilor muscelene către constructorii interesaţi de o lucrare împărţită în două loturi. Vă amintim că Mihăeşti a figurat, în această vară, între cele opt localităţi muscelene ajutate de Guvern cu bani, pentru a pune la punct ce au stricat furtunile violente. Judecând după consistenţa sumei acordate, 728.000 lei, la Mihăeşti au fost pagube, nu glumă! Sprijinul are la bază Hotărârea nr.554 din 16 iulie 2020, privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul pe stat pe 2020, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Drumurile au format un lot, podeţul, al doilea lot 

Lucrarea a fost scoasă la licitaţie fragmentată în cele două loturi despre care relatam mai înainte, în ideea că firmele înscrise puteau opta pentru una sau ambele investiţii.   

Lotul 1 cuprinde sarcinile de proiectare şi execuţie a lucrării de refacere a unor drumuri locale în satul Mihăeşti (punctele Bica Mirel, Ilinca Maria, Marian Brădeanu, Moloşeanu Gheorghe, Valea Iosivescu), cu o lungime de 1,25 kilometri; în satul Valea Bradului (punctele Minciunescu Gheorghe, Bădiţa, Tecşilă Nicolae), cu o lungime de 1,5 kilometri; în satul Furnicoşi (punctele Stana, Spre Pod), cu o lungime de 0,45 kilometri; în satul Valea Popii (punctele Marian, Troiţa Nicu Costea, Rădulescu, Răcaru, Petrescu), cu o lungime de 1,35 kilometri; în satul Drăghici (punctul Lambica), cu o lungime de 0,4 kilometri; satul Văcarea (punctul Dumitrana Verona), cu o lungime de 0,4 kilometri. Aceste intervenţii au fost apreciate la valoarea de 413.239,40 lei. 

Lotul 2 se referă la obligaţiile de proiectare şi execuţie a investiţiei de refacere a unui podeţ dalat, cu o lungime de 4 metri, în satul Văcarea, peste apa Văcarea (l = 8m, h = 4m), cu apărări de mal, amonte şi aval. Preţul estimat pentru această completare a lucrării se cifrează la 360.439,10 lei.

Fostul candidat PSD la Primăria Schitu Goleşti, subcontractant 80% al firmei Valah Construct

Până la termenul limită acordat de autoritatea contractantă constructorilor interesaţi, 26 august, au accesat procedura trei asocieri de firme. Concurenţa pentru drumurile din Mihăeşti arată astfel: 

1.Asocierea formată din Florimar Construct Total SRL (reprezentant Florea Ene), din Piteşti, în calitate de lider, şi Like Project SRL (reprezentant Adrian Haiducu), din Bucureşti, ofertant, pentru loturile 1 şi 2 ale contractului;  

2.Asocierea formată din Valah Construct Grup SRL (reprezentant George Mihail Poşircă), din Piteşti, în calitate de lider, Proiect Infra 2005 SRL (reprezentant Ecaterina Pletoiu), din Piteşti, în calitate de ofertant, şi Prometeu SRL (reprezentant Ion Solomon), din Schitu Goleşti, în calitate de subcontractant 80%, pentru loturile 1 şi 2 ale contractului; 

3.Asocierea formată din AS Edilitare&Infrastructura SRL (reprezentant Cristian Costel Ţuţu), din Corbeanca – Ilfov, în calitate de lider, şi NCC Alpha Build Consult SRL (reprezentant Marius Costin Bichir), din Popeşti Leordeni, ofertant, doar pentru lotul 1.  

Până pe 23 septembrie, ofertele celor trei asocieri se află în faza de evaluare tehnică. 

Magda BĂNCESCU 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!